©RV- Ben Weyts Vlaams minister van Onderwijs, Dierenwelzijn en Sport

Ben Weyts erkent kapel hartencollege als bijzondere onderwijsplaats

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) erkende onlangs de kapel van het klooster (Burchtstraat) als bijzondere vestigingsplaats voor het vak ‘klavierklas’ in het deeltijds kunstonderwijs in het schooljaar 2019-2020. Het schoolbestuur diende deze erkenning aan te vragen bij de Vlaamse Regering. De minister heeft na een gunstig advies geoordeeld dat het vak ‘klavierklas’, waar de toetsinstrumenten orgel en piano aangeboden worden, ter uitbreiding aangeboden mag worden op de bijzondere vestigingsplaats. Momenteel gaan enkel de lessen ‘instrument en orgel’ door in de kerk.

“Wij zijn zeer tevreden met het besluit van de minister om de kapel als speciale onderwijsplaats te erkennen want zeg nu zelf, waar kan een orgel bijvoorbeeld nu het best tot zijn recht komen dan in een kerkgebouw?” aldus jongerenvoorzitter Sam De Duffeleer.