SPA pleit voor romantische plekjes om burgerlijke huwelijken te voltrekken

SPA-gemeenteraadslid Yana Giovanis pleit ervoor om Zottegemnaars die trouwen de mogelijkheid te bieden om dat te doen op een meer romantische plek in plaats dan de ridderzaal.

“Zottegem telt vele romantische plekjes maar toch worden alle burgerlijke huwelijken op dit moment voltrokken in de Ridderzaal van het Egmontkasteel”, zegt Yana Giovanis. “De Ridderzaal is een prachtige locatie. Maar sommige koppeltjes zijn op zoek naar een plekje waar ze een meer persoonlijke toets kunnen aan geven of die een bepalende factor is in hun relatie waar ze mooie momenten beleefden. Vandaar dat ik het stadsbestuur vraag om te onderzoeken of in de toekomst ook burgerlijke huwelijken kunnen plaatsvinden op locatie. De gemeenteraad is bevoegd om andere plaatsen aan te duiden. Het moet een openbare plaats zijn, die ook neutraal is. Denk maar aan openluchtplaatsen zoals het Park van Breivelde. Hoe romantisch zou dat niet zijn?   Zeker als het koppeltje er voor het eerst kuste.   Of waarom niet de festivalweide van Rock Zottegem, als het koppeltje elkaar daar leerde kennen? We moeten daar echt voor durven openstaan…   Hopelijk gaat het stadsbestuur hierop in.”