’t Uilekot leeft meer dan ooit! Activiteitenkalender

Dat ’t Uilekot VZW heel erg en positief actief is blijkt uit de fijne dingen die steeds opnieuw georganiseerd worden. Hieronder een overzicht van de komende activiteiten waar iedereen steeds welkom is.

Zaterdag 15/02, 20u: Een mogelijk Bob Dylanverhaal — Mythes, maskers en moraal

Een lezing over Bob Dylan, hoe begin je daar aan? ’s Mans leven en werk zijn te omvangrijk om te vatten in een momentopname en Dylanologen allerhande zouden als kraaien toekijken welke interpretatie afwijkt van een andere versie. Via deze lezing erkent Johan Decroos de zinloosheid van zo’n poging, maar voegt hij er niettemin een invalshoek aan toe. Als je over Bob Dylan niets met zekerheid kan zeggen, lukt het misschien wel om de mensen te belichten waarover hij schrijft en zingt. Kunnen we iets over Dylan leren door enkele personages in zijn oeuvre onder de loep te nemen? Woody Guthrie, Lenny Bruce, John Lennon? Blind Willie McTell, Joe Gallo en Rubin Carter? Helden, outlaws en muzes? Waarom en hoe bezingt Dylan hen? Het zijn mensen, ze dragen maskers en zo worden ze mythe. Zoals Bob Dylan zelf.

Johan Decroos is lector n.c. zedenleer en cultuuronderwijs aan de lerarenopleiding BaSO van Howest te Brugge. Hij studeerde in 1988 af als licentiaat Moraalwetenschappen aan de Universiteit Gent en onderzocht in zijn thesis ook toen al verbanden tussen popmuziek, cultuur en maatschappelijke tendensen. De fascinatie voor en verwondering over de popcultuur is gebleven en Bob Dylan is daarbij steeds een rode draad geweest, een neverending story zeg maar.

Omdat elke Dylanfan een eigen relatie heeft met de artiest, blijkt ook elk fanverhaal een eigen en daardoor uniek geconstrueerd Dylanverhaal te zijn. A Dylan Story. Zo zijn er veel. Johan Decroos weigert zichzelf te benoemen als Dylanoloog. Dylanologen zijn volgens hem als theologen. Eindeloos verklarend wat er eigenlijk niet is. He’s not there. www.uilekot.org

Inkom: €7 (€5 leden ’t Uilekot)

Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele.

 

 

 

Zo. 16/02, 17u: Bluesy Jams speelt Bob Dylan

In Herzele is er elke 3de zondag van de maand het muzikaal vrij podium Bluesy Jams. Semi-gevorderde muzikanten zijn dan welkom in ’t Uilekot om te jammen binnen het genre blues, folk, rock en pop. Op zondag 16 februari staat de jam in teken van de songs van Bob Dylan. Hurricane, Like a rolling Stone, Blowin’ in the wind,… passeren gegarandeerd de revue. Neem je als muzikant voor de eerste maal deel, breng jouw instrument mee en vraag bij het arriveren naar de muzikanten Alex of Marc. Ook muziekliefhebbers zijn welkom, want het caf é is open van 17u tot 21u. www.uilekot.org

 

Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele.

Gratis inkom. www.uilekot.org

 

 

 

Woensdag 19/02, 20u: Tweewekelijkse djemb ésessie

 

Op woensdag 19 februari, 20u, is er opnieuw de tweewekelijkse djemb ésessie. Je leert in een gemengd groepje (wat speelervaring betreft) West-Afrikaanse ritmes spelen én je kan op gelijk welk moment aansluiten. Ben je eens een avond niet vrij, dan kom je de keer daarop. Of je nu beginner bent of gevorderde, dat maakt niet uit, lesgever Alex Rosier past zich aan aan het niveau van de groep. Wie vooraf een half uur techniek wil oefenen is welkom vanaf 19u30. Wie dat wenst kan als cursist vrij deelnemen aan de jaarlijkse djemb éperformance tijdens de Herzeelse avondmarkt op het buitenterrein van ’t Uilekot (vrijdag 3 juli, 19u).

Prijzen: 10€ per sessie; 7€ per sessie leden ’t Uilekot. Wil je een djemb é huren van de lesgever, dan betaal je per sessie 2€ extra.

Data: woensdag 19/02, 4/03 — 18/03, 1/04 — 15/04 — 29/04, 13/05 — 27/05, 10/06 — 24/06 en 1/07/2020. Info en inschrijven bij Alex Rosier via 0472215285 of uilekot@skynet.be Info: www.uilekot.org

 

 

 

Zaterdag 22 februari, 20u: Infoavond Medicinale Cannabis

Op zaterdag 22 februari organiseert de stichting WietOliePuur (een stichting zonder winstoogmerk in Nederland) een informatiebijeenkomst om 20u in het caf é van ’t Uilekot vzw. De spreker geeft uitleg over medicinale cannabis en hoe je deze producten veilig gebruikt. Er is mogelijkheid tot (kritische) vraagstelling en vragen op maat.

Meer info over de stichting via: www.wietoliepuur.nl

Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele. Gratis inkom.

 

 

 

Vrijdag 28/02, Zaterdag 29/02 en Zondag 1/03: De Grote Iejzelse Konferensje ‘Anno 2019’

’t Uilekot organiseert voor de 5de maal De Grote Iejzelse Konferensje, een ludieke voorstelling waarbij Alex Rosier, Filip De Bodt en Patrick Erauw allerlei lokale en nationale gebeurtenissen uit het vorige kalenderjaar op de korrel nemen. Want zeg nu zelf, als het kleine Vlaanderenen het ietske groter Belgi ë elk jaar bezongen worden in eindejaarconferenties, dan moet er in het grote Herzele toch ook voldoende stof te vinden zijn? Stof dat je kan doen opwaaien!?

Waarom wij niet meer verhuizen naar de maan of naar Zottegem? Omdat het in Herzele veel beter is dan anders! En omdat we dit dorp willen helpen verdedigen tegen de aanvallen van buitenaf. Daarom hebben we zelfs een nieuw volkslied gemaakt: “Ze zullen haar zien zwemmen, de fiere Vlaamse Meeuw!”. En verder wil U allicht weten wat er aan de hand is in de Herzeelse Wielersport, waarom alle gebouwen een andere bestemming krijgen en zelfs de kerk niet meer veilig is. Waarom het ten strengste af te raden is om de N42 nog aan te leggen en wat het geheim plan is van de Herzeelse politici: 200.000 inwoners! Komt allen zien, beter dan Kamagurka en Herr Seele!

Inkom: €7 voorverkoop, €9 aan de kassa.

Data: vrijdag 28/02 en zaterdag 29/02 om 20u. Vanaf 15 inschrijvingen is er ook een voorstelling m ét brunch (met bio- en streekproducten) aan €20 op zondag 1 maart, 11u. Inschrijven voor de voorstelling met brunch ten laatste op donderdag 27.02.

Voorverkoopkaarten zijn te verkrijgen via de spelers, in het caf é van ’t Uilekot of per reservatie via uilekot@skynet.be   www.uilekot.org