39-jarige Braziliaan krijgt 37 maanden cel voor cannabisplantages en €125.000 aan opbrengsten wordt verbeurd verklaard.


Geraardsbergen. Een 39-jarige Braziliaan gaat 37 maanden in de cel, heeft een geldboete van €8.000 en €125.000 aan opbrengsten wordt verbeurd verklaard omdat hij een cannabisplantage had in verschillende huurwoningen in Geraardsbergen, Zottegem, Ninove en Walloni ë.

Een 39-jarige Braziliaan heeft een woning in Amsterdam, maar huurde nog woningen in o.a. Geraardsbergen, waar hij verschillende cannabisplantages aanlegde en onderhield. De oogst verkocht hij in Amsterdam. De man liep tegen de lamp toen wegens een lek in een woning in de Oudenaardsestraat water van onder de voordeur liep. De politie ontdekte een heuse plantage met meer dan 250 plantjes. Uit het onderzoek dat volgde, ontdekte de politie nog 4 plantages in verschillende huurwoningen, goed voor nog eens meer dan 1000 plantjes.

De man was professioneel, tapte water en elektriciteit af. Hij gebruikte valse loonfiches om huurcontracten af te sluiten. De rechter veroordeelde hem tot 37 maanden cel, een geldboete van €8.000 en verklaarde €125.000 aan opbrengsten voor verbeurd verbeurd.

De man werkte met een vriend, die hem af en toe een handje hielp. Hij werd veroordeeld tot 1 jaar cel en krijgt een boete van €8.000 euro. De man werd bij verstek veroordeeld en wordt gezocht.

Julien Borremans

Bron: Het Laatste Nieuws

X