Meer bankautomaten in Herzele

N-VA Herzele pleitte in de Gemeenteraad van 19 februari voor meer bankautomaten in Herzele.

Met de vele sluitingen van lokale bankkantoren verdwijnen over heel Vlaanderen een groot aantal geldautomaten.
Dat is ook het geval in de deelgemeenten van Herzele.
Sinds de sluiting van de laatste bankautomaat in Sint-Lievens-Esse, is in de zuidelijke helft van Herzele (Steenhuize-Wijnhuize, Sint-Lievens-Esse, Sint-Antelinks en Woubrechtegem) geen enkele bankautomaat meer te vinden.

“De problematiek rond het verdwijnen van de geldautomaten is niet alleen vervelend voor onze inwoners — zeker zij die wat minder goed te been of minder mobiel zijn — maar treft ook de lokale economie, zoals de slager, bakker en kruidenier”, zegt kersvers gemeenteraadslid Timothy Desmet.

BNP Paribas Fortis, ING, Belfius en KBC namen het initiatief om te starten met de uitrol van neutrale geldautomaten in Belgi ë.
Dit initiatief zou aanvangen vanaf 2021 en tegen 2025 zou iedereen een geldautomaat ter beschikking hebben binnen een straal van 5 km.

Deze problematiek werd ook al besproken in het Vlaams parlement. Vlaams minister van Platteland Zuhal Demir (N-VA) erkende de problematiek en beloofde contact op te nemen met de banken om het initiatief met hen te bespreken.
Omdat ook de lokale besturen, die de lokale noden het beste kennen, een cruciale rol spelen, zou ook de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten betrokken worden.

N-VA Herzele juicht dat uiteraard toe en we wilde er voor zorgen dat Herzele niet uit de boot valt.
Op basis van de vraag van kersvers gemeenteraadslid Timothy Desmet van N-VA Herzele, besliste het gemeentebestuur van Herzele de actie van de Vlaams minister voor Platteland te ondersteunen en zal in samenwerking en overleg met de VVSG het initiatief nemen om betrokken te worden in het project over de uitrol van neutrale geldautomaten  om zo de belangen van de dorpskernen van onze deelgemeenten te verdedigen.