Succesvolle spinningmarathon tvv Pink Wings

In Merelbeke, meer bepaald bij Fitality Merelbeke, vond afgelopen weekend een spinningmarathon plaats tvv Pink Wings. Twee sportieve dames uit Merelbeke: Sabine De Loor en Katie Hertveldt gaan de uitdaging aan om vanuit Belgi ë naar Santiago de Compostela te fietsen en dit om mee te helpen in de strijd tegen borstkanker. Hun eerste rit start op zaterdag 16 mei in Oudenaarde. Dit is een tocht van 2000 km die verspreid wordt over over 3 jaar. Met Think Pink kun je deze tocht in 3 etappes – en dus 3 jaar – volledig afleggen. Elk jaar wordt er 7 dagen gefietst, goed voor ongeveer 700 km per editie, wat dus wil zeggen dat er elke dag 100 km zal worden afgelegd.   Er wordt telkens gestart waar men het jaar voordien eindigde. De Bike for Think Pink Camino 2020 is een evenement exclusief voor vrouwen.

Fietsen is al jaren een deel van ons leven, aldus beide dames. Noem het een passie. Maar dat we via onze hobby de vele vrouwen kunnen steunen die door kanker geteisterd worden, geeft ons vleugels. We kijken met veel goesting uit naar dit unieke avontuur: in drie etappes met de koersfiets naar Compostela rijden. Sportief gezien wordt het een uitdaging. We zijn alvast goed aan het trainen. Per editie hebben we 2000€ startgeld nodig. En om die fondsen te verzamelen, zetten we met veel plezier onze creativiteit, netwerk en tijd in. Want we beseffen maar al te goed dat gezondheid fragiel is en dat wij – net zo goed als vele anderen- niet op de fiets maar aan de zijlijn kunnen staan.
“Wij” , dat is team “Pink Wings” bestaande uit Sabine en Katie, Merelbeekse girlpower. Onze paden hebben elkaar een paar jaar geleden gekruist op de fiets… in Spanje

Om dit initiatief voor het goede doel te steunen kon men op zaterdag 15 februari in Fitality Merelbeke deelnemen aan een spinningmarathon. Er werd maar liefst 4 uur gefietst door mensen die het goede doel nauw aan het hart liggen. Men kon van 16 t.e.m. 20 uur eens lekker de beentjes laten draaien op de beats van de muziek en zo eens goed afzien en zweetdruppels de vrije loop laten. Na elke spinningsessie kon je nadien in de bar nog terecht voor een natje en een droogje en natuurlijk om nog een gezellige babbel te slaan met de collega spinners.

Sabine en Katie willen dan ook langs deze weg de talrijke deelnemers bedanken en ook allen die hun steentje of centje hebben bijgedragen.

https://www.facebook.com/PinkWings-108069480659033/