OZC Sint-Vincentius opent deuren voor het grote publiek


GERAARDSBERGEN. Ondersteunings- en zorgcentrum Sint-Vincentius, bij de oudere generatie nog bekend als “het MPI”, moet zowat het best bewaarde geheim van Viane zijn. Dagelijks rijden er honderden mensen voorbij zonder te weten wat er zich afspeelt. Op Dag van de Zorg nodigt de voorziening iedereen uit om de boeiende leefwereld van haar bewoners te leren kennen. Het MPI – zoals het in de volksmond wordt genoemd – kan op zondag 15 maart tussen 10 en 17 uur worden bezocht. Adres: Edingsesteenweg 543, 9500 Viane.

Een beperking is niet meer dan de begrenzing van een mogelijkheid. Vanuit die overtuiging voorziet OZC Sint-Vincentius in aangepaste begeleiding voor personen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Op 15 maart toont het personeel van de voorziening aan het grote publiek hoe het deze mooie woorden elke dag in de praktijk brengt.

Werken in de zorg
Het hoofdthema van deze editie van Dag van de zorg is ‘werken in de zorg’. Met meer dan tweehonderd vaste medewerkers en tal van externe partners is het OZC een van de grootste werkgevers in de streek. Voor wie uitkijkt naar een job of stage in de zorgsector, is deze opendeurdag een uitgelezen kans om te zien en te horen hoe het er in de dagelijkse praktijk aan toegaat. De verschillende zorgdisciplines, van leefgroepbegeleiders over verpleegkundigen tot therapeuten, zullen bezoekers met plezier te woord staan. Maar ook het omkaderend personeel, zoals onderhoudsmedewerkers, techniekers en koks, tonen je graag de knepen van het vak.

Het leven zoals het is
Het eerste deel van de rondleiding toont het dagverloop van een bewoner, van ochtend- tot nachtverzorging. Bezoekers krijgen een zicht op de vele activiteiten die binnen de voorziening georganiseerd worden, zoals crea-ateliers, snoezelsessies en klankbaden. Daarnaast zullen ook verschillende externe partners hun activiteiten toelichten.

Drempelvrees wegnemen
Ondanks populaire tv-programma’s rond mensen met een verstandelijke beperking en de vele bezoekgroepen die jaarlijks een rondleiding krijgen, merken ze in het OZC dat hun doelgroep nog veel mensen afschrikt. Voor het personeel een reden te meer om een opendeurdag te organiseren, want wie nog nooit kennismaakte met de kleurrijke persoonlijkheden uit het zorgcentrum ervaart misschien wel de grootste beperking van allemaal.

Over OZC Sint-Vincentius
Ondersteunings- en zorgcentrum Sint-Vincentius voorziet in aangepaste (woon)begeleiding voor personen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Het woonverblijfaanbod omvat zeventien leefgroepen van telkens een tiental bewoners, samengesteld volgens zorgnood en verstandelijk vermogen. Drie van deze leefgroepen zijn gespecialiseerd in een bijzondere doelgroep: een voor minderjarigen en schoolgaande bewoners, twee voor mensen die naast hun verstandelijke beperking kampen met gedrags- of emotionele stoornissen (GES). Deelnemers aan de dagbesteding kunnen terecht in dagcentrum Villa Kandoe, voor aangepaste activiteiten gaande van knutselen over koken tot sport en spel. Tot slot is er het kortverblijfaanbod, dat kandidaat-bewoners de kans geeft om te proeven van het leven in de voorziening.

Meer info
www.ozc-sintvincentius.be
facebook.com/ozcsintvincentius

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X