Veel sfeer op 44 ste Kindercarnaval in Lede

Emmely, Yentl en Mike veroveren alle harten

Zaal De Bron was op zaterdagnamiddag   29 februari een sfeervolle plek in Lede. Voor Emmely Boeykens en Yentl Keppens werd de editie 2020 iets heel speciaal. Emmely werd voor de derde maal verkozen en krijgt de titel van Jeugdkeizerin. Yentl Keppens won vorig jaar al zijn derde verkiezing en werd nu officieel gekroond tot ‘Jeugdkeizer’. In extremis stelde de negenjarige Mike Van Kerckhove (zoon van prins De Witten) zich ook nog kandidaat. Hij zette een fel gesmaakte show neer. Van een verrassing gesproken. Lede is een kersverse jeugdprins rijker. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Na de ronduit schitterende en glittershow van Emmely en Mike mocht de jury met voorzitster ere-keizerin Kelly, prins carnaval Joeri, miss Bette Wendy, Keizerin Lieve, bierventje Andy, jeugdkeizer Yentl, bekend maken of Emmely en Mike voldoende punten (minstens 60 %) hadden bijeengesprokkeld om Jeugdkeizerin en Jeugdprins te worden. Emmely en Mike konden het publiek en de jury overtuigen. Ze slaagden met verve, luid aangemoedigd door de vele Leedse carnavalisten. Zaal De Bron was aardig volgelopen, de carnavalisten beleefden een aangename namiddag. Tot groot genoegen van de Orde van de Leedse Hovaardige Boer tekende ook de FEN present. De Federatie Europese Narren (FEN) geniet in carnavalskringen een ruime bekendheid, heeft een internationaal karakter en is heel actief in Belgi ë, Duitsland en Nederland. Er zijn ongeveer 550 aangesloten verenigingen. Ook dit jaar waren Willy Verhaegen en Roland Gillis vertegenwoordigd op het 44 ste kindercarnaval in Lede. Uit de shows van Yentl, Emmely en Mike bleek de grote liefde voor ‘hun’ Lede. Ronduit prachtige teksten en carnavalsliedjes. Jeugdkeizer Yentl pakte uit met mooie dankwoorden en een pakkend afscheidslied. Hier en daar werd een traan weggepinkt. Er klonken tot jolijt van het publiek grollen, humor en dolle satire. Steengoed allemaal. Fel gesmaakte shows. Sfeer. Stemming. Emmely, Yentl en Mike veroverden alle harten.
Het werd een namiddag vol amusement. Clown Jaspie, fantastisch ingeleid door de Leedse bellenman Filip Van Keer, fleurde met een magische show het kindercarnaval op. De kinderen zijn uitgelaten als clown Jaspie zijn intrede doet. Een revue van fratsen en leukigheid passeert de vrolijke kinderogen. De interactie met het mooie verklede jong Leeds volk is groot.
De Orde van de Leedse Hovaardige Boer mag tevreden terugblikken op de 44 ste editie van het kindercarnaval. De Orde van de Leedse Hovaardige Boer blijft sinds 1975 dezelfde boodschap uitdragen: een ode aan het Leedse carnaval. Na de verkiezing trok iedereen goedgemutst naar de befaamde Karamellenworp met hoofdprijs het Gouden Boerke. Honderden kinderen en hun ouders tekenden present aan het gemeentehuis. Later op de avond ging in zaal De Bron de Machtsoverdracht door. Dolle satire met ‘De verdwenen karamellen’. De ‘Sjalen’ en ‘’den Jempy’ lanceerden de carnavalskraker ‘Waar is dat snoepgoed gebleven?’. Prins Den Witten (Joeri) kreeg van burgemeester   Roland Uyttendaele officieel de sleutels overhandigd. De ‘Leeneirs’ zijn al duidelijk in vorm.   Reporter 17