© Brandweerzone Vlaamse Ardennen

Ere-luitenant Willy De Vijlder van Brandweer Zottegem overleden

Brandweerzone Vlaamse Ardennen meldt het overlijden van collega ere-luitenant Willy De Vijlder.

“Willy trad in 1975 in dienst als brandweervrijwilliger bij de vrijwillige Brandweer van Zottegem. In 1981 werd hij bevorderd tot korporaal, in 1985 tot 1e sergeant en in 1988 tot onderluitenant. Sedert 1992 was hij onafgebroken luitenant tot op zijn pensioenleeftijd (2008). Hij kreeg onder meer de onderscheidingen Burgerlijk Kruis 2e klasse, Zilveren Palmen door Kroonorde en Ridder in de Orde van Leopold II. Hij was een boegbeeld binnen de brandweer en inspireerde op zijn manier vele brandweercollega’s voor het vak van brandweerman. Ook zijn beide zonen Hans en Peter traden in zijn voetsporen.”

De uitvaartdienst zal plaatsvinden op zaterdag 7 maart om 10.00 in de Heilig Hartkerk van Bevegem te Zottegem. Van 8:45 tot 9:15 is er de mogelijkheid tot begroeting in de brandweerkazerne van brandweerpost Zottegem — Meengracht 2.

Lees de rouwbrief van Willy De Vijlder

Condoleren kan via Uitvaartcentrum Porrez