Open VLD zet Geraardsbergse vrijwilligers in de kijker

(Foto’s: Lisa Bilterijst)


Geraardsbergen. Open Vld wil de vrijwilligers in de bloemetjes zetten. Saskia Monseur (voorzitster Open Vld Geraardsbergen): ‘Vrijwilligers zijn van onmisbare waarde voor onze samenleving, ze zijn met velen maar krijgen niet altijd de erkenning die ze verdienen.   Open VLD wenst dan ook in deze ‘Week van de vrijwilliger’ alle Geraardsbergse vrijwilligers te bedanken voor hun belangeloze inzet voor o.m. het verenigingsleven, ouderenzorg, jeugdzorg, en voor mensen die het moeilijker hebben in onze samenleving omwille van armoede en sociale uitsluiting.’

Uit de talrijke organisaties die Geraardsbergen rijk is heeft de Open Vld Geraardsbergen een bezoek gebracht aan Welzijnsschakel ’t Steksken. Saskia Monseur: ‘Via tal van initiatieven en activiteiten proberen zij op een laagdrempelige manier op te komen tegen armoede en sociale uitsluiting.   Dat doen zij bijvoorbeeld door huisbezoeken, ontmoetingsmomenten, en het nieuwe initiatief ‘uitgestelde koffie’ in samenwerking met enkele lokale handelaars.  Dit houdt in dat mensen bij een deelnemende handelaar extra koppen koffie bestellen, die bestemd zijn voor mensen die zich dit niet kunnen veroorloven.’

‘’t Steksken vormt, samen met vele andere organisaties, een absolute meerwaarde om de maatschappelijke betrokkenheid te verhogen. Mensen met het hart op de juiste plaats verdienen ons respect en onze waardering.   Daarom, bedankt vrijwilligers! Dankzij jullie wordt onze samenleving veel aangenamer.’