Cabaretière Ireen Beke sprankelt en vonkt voor eigen publiek

‘Hartenvrouw’, een genietbare show

De liefhebbers van cabaret hebben in GC De Kluize een aangenaam avondje beleefd. Na afloop was iedereen het eens, cabaretière Ireen Beke loste de verwachtingen in. De organisatoren Markant, KVLV en Gezinsbond waren blij met het mooi succes. Het was heerlijk om de Scheldewindeekse Ireen Beke aan het werk te zien. ‘Hartenvrouw’, werd een genietbare show. De veelzijdige Ireen Beke werd schitterend geruggensteund door Jonas Veirman (piano, sax, fluit) en Robrecht Kessels (cello), ronduit twee topmuzikanten   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Volbloed Ireen Beke bleef zich gans de avond afsloven om vaart te krijgen in haar cabaretvoorstelling ‘Hartenvrouw’. De interactie met het publiek loont. Met ‘Boeita’ kreeg ze de ganse zaal aan het zingen. De vonk slaat over. Duidelijk, het podium is haar heiligdom. Ireen Beke bracht in perfect Nederlands liederen en theaterteksten. Ze had er voor eigen publiek duidelijk zin in. De sfeer was opperbest. Het bleek alweer, cabaret is niet voor doetjes. Het publiek anderhalf uur entertainen is een krachttoer.
Actrice, zangeres, folk- violist, voordrachtkunstenares, lerares,…een mens vraagt zich af waar Ireen Beke de energie blijft halen. Ze maakt cabaret in een nieuw jasje: hilariteit, ontroering, pakkende verhalen ( het werd even muisstil in GC De Kluize), muzikale parels,… Ireen Beke: puur, eerlijk, top wijf, vertelsens uit
haar eigen leven gegrepen. Groteske anekdotes en confronterende eerlijkheid. Ze komt meer dan eens to the point. Een te nemen of te laten attitude die haar niet misstaat. ‘Hartenvrouw’: een mooie mix van liedjes en verhalen, van humor en ontroering. Muziektheater van hart tot hart. Ireen kreeg (gelukkig) nog eens de kans om voor eigen publiek haar podiumkunsten te tonen. Ze pakte voor het eerst uit met eigen werk. ‘Hartenvrouw’ zingt en vertelt. Ze heeft het in haar show ook over beklijvende toevallige ontmoetingen. Over loslaten en vinden wat je echt inspireert. Over de magische band tussen generaties. En over de liefde. Ze schudt je levenskaarten, leest je verlangens en voedt je dromen. Haar lied is haar kracht. Het publiek genoot. Haar optreden maakte indruk. Ze is naast zangeres, ook een begenadigd verteller. Ireen wekt sympathie op. Ze brengt een soort ‘nieuw’ cabaret met een hoge amusementswaarde. Niemand die twijfelde aan het talent van Ireen Beke. Ze rijgt met een verbazend gemak de liederen en verhalen aan mekaar. Ireen heeft charisma. Er zit geniaal materiaal in ‘Hartenvrouw’. De chemie tussen haar en het publiek zit goed.
Een mooi initiatief van Markant, KVLV en Gezinsbond Scheldewindeke om talent van eigen bodem in de spots te zetten. Verrassend cabaret, vond het publiek.     Reporter 17