Alweer topfilm in GC De KLuize

Seniorenraad Oosterzele verwent cinefielen

Dankzij de seniorenraad Oosterzele kan je op maandag 30 maart in de theaterzaal GC De Kluize in Scheldewindeke gaan kijken naar de topfilm ‘Flaskepost fra P (De noodkreet in een fles), een Deense topfilm uit 2016. Na de film ‘L’Avenir’ verblijdt Seniorenraad Oosterzele u opnieuw met de spannende film ‘Flaskepost fra P’. Die film mag u ook niet missen. (Reporter 17)

De film is geregisseerd door Hans Petter Moland en gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman van de Deense schrijver Jussi Adler-Olsen. Op de afdeling Q krijgt detective Carl Mørck een aangespoelde fles uit Schotland in handen waarin een briefje met een hulpkreet zit, geschreven met bloed, acht jaar geleden. Op hetzelfde moment verdwijnen er twee kinderen uit een religieuze gemeenschap in Denemarken. Inspecteur Mørck en zijn collega Assad ontdekken een connectie tussen de twee zaken. Verschillende sporen in het onderzoek naar de oude ontvoering en de actuele ontvoeringszaak kruisen elkaar. Dit leidt tot een spannende achtervolging op de in het nauw gedreven crimineel en eindigt in een onvermijdelijke, bloedstollende ontknoping. De film is een degelijk gemaakte en spannende thriller met een uitstekende sfeer, prachtige landschappen en zo nu en dan een beetje humor.

De film start om 14 u. Deelnemen kost 5 euro (film, koffie en gebakje inbegrepen). Tickets zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, de bibliotheek en seniorenverenigingen Neos en Okra. (Reporter 17)