Oosterzele houdt lenteschoonmaak

Grote zwerfvuilactie

Op zaterdag 7 maart werd in Oosterzele een grote schoonmaak georganiseerd. Zo’n 30 Oosterzelenaren staken de handen uit de mouwen en ruimden een massa zwerfvuil op. Een mooie inspanning van de vrijwillige zwerfvuilruimers om de Oosterzeelse wegen en bermen zwerfvuilvrij te maken. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Zwerfvuil langs de straten blijft een probleem waar iedereen zich aan ergert. Het sensibiliserend karakter van zwerfvuilopruimers is niet te onderschatten. Het voorbeeld van de zwerfvuilruimers wordt gevolgd en hopelijk gaan achteloze wegwerpers nu twee keer nadenken alvorens blikjes, rotzooi,…in de bermen te gooien. ‘Maar soms is het echt dweilen met de kraan open. Er zijn spijtig genoeg nog altijd hardnekkige sluikstorters. Moeilijk te achterhalen, maar we geven niet op. We houden van een proper en landelijk Oosterzele. Niemand ruimt graag andermans vuil op’, weet schepen Marleen Verdonck.
Een grijper en afvalzak werden ter beschikking gesteld. Het verzamelde afval werd ingezameld op het marktplein Scheldewindeke. Na de actie werden de   zwerfvuilruimers getrakteerd op een kop verse soep.   Om de vrijwillige zwerfvuilruimers te helpen bij hun acties, kocht de MiNa-raad twee karren aan: een fietskar en opvouwbare bolderkar. Beide karren zijn door de vrijwilligers getest. Na de evaluatie van de zwerfvuilruimers zal de Gemeente beslissen om  eventueel nog bijkomende karren aan te kopen die dan desgewenst ontleend kunnen worden.                                           Reporter 17