Passieconcert door het Gents Madrigaalkoor

Veertiende concert in de Anneessensreeks


Geraardsbergen. Voor het veertiende concert in de Anneessensreeks laten we ons inspireren door de Passietijd. Het verhaal rond Pasen is immers een inspiratiebron voor heel wat componisten  tot het schrijven van prachtige  werken voor koor en orgel. Het Gents Madrigaalkoor haalt  enkele gekende en minder gekende pareltjes van onder het stof en  brengt ze, geïnspireerd door de Goede Week,  samen in een  intiem concert. Bach, Schütz, Purcell, Mendelssohn zorgen zo voor een programma vol intense emotie en doordringende en aangrijpende muziek. Peter Thomas begeleidt het geheel en soleert op orgel. Johan Duijck dirigeert.

Het Gents Madrigaalkoor is een zestigkoppig koor dat behalve het brede romantische repertoire en de beste eigentijdse componisten, even goed klassiekers, renaissance of barok programmeert. Dat gaat van de canon van de grote componisten tot de fine fleur van de Vlaamse koortraditie.

Het concert vindt plaats op zondag 29 maart 2020 om 19h in de Sint-Bartholomeuskerk te Geraardsbergen. Tickets kosten 15 EUR aan de inkom. Leden van de Kunstkrak betalen 7 EUR (via de kunstacademie of op vertoon lidkaart aan de kassa). Met een vrijetijdspas betaal je slechts 5 EUR.