Nipte thuiszege voor Olsa Brakel

K.OLSA Brakel – KHO Wolvertem Merchtem: 2 – 1.

De thuisploeg nam de beste start. De Haspe zwiepte de bal voor doel, Ntambue knikte binnen. Het feest ging echter niet door want op aangeven van de lijnrechter keurde de ref het doelpunt af wegens buitenspel. Aan de overzijde kreeg bezoeker De Keyzer een kopkans, geen probleem voor doelman Otte. Nog voor het kwartier kon De Haspe een voorzet van Lambrecht onvoldoende raken, de bal ging voorlangs. Bij de daaropvolgende tegenprik mocht Lambrecht van geluk spreken dat de ref maar geel trok toen de doorgebroken Gody onderuit werd gehaald, de vrije trap ging via de muur naast. Wolvertem kreeg een corner en in het daaropvolgende geharrewar ging bezoeker De Keyzer tegen de vlakte. De bal ging op de stip en Bastin scoorde de 0-1. Kort voor het halfuur floot de ref opnieuw strafschop nadat bezoeker Quansah de bal met de hand speelde, Ntambue trapte de elfmeter tegen de netten. 1-1 na 27’. Nog geen vijf minuten later kon OLSA de score verdubbelen. Pauwels trapte een hoekschop tot bij Ntambue die uitpakte met een afleggertje voor Cordie, diens schot week af op een bezoekende voet zodat Vandervorst kansloos was. 2-1 na 32’. Net voor de rust had Otte een goede tussenkomst in huis na een kopbal van Bastin.

De tweede periode was goed tien minuten ver toen de pijlsnelle Gody uitpakte met een solo en de bal richting korte hoek trapte, Otte redde subliem. Het spel verwaterde gaandeweg. Een doelpunt van Ntambue werd afgekeurd wegens voorafgaand handspel en enkele minuten later kopte Pauwels op aangeven van De Haspe over. De match kabbelde rustig naar zijn einde, door de winst behield Brakel de 3e plaats in het klassement.

Komende zaterdag wacht er de moeilijke uitmatch bij runner up Lebbeke.