Theatervoorstelling rond dementie in GC De Kluize

‘Voel’ gaat ook over keuzes maken

Na het succes in Kruisem trekt Theatercollectief Sarah op vrijdag 20 maart naar GC De Kluize in Oosterzele en herneemt het in coproductie met de Oosterzeelse toneelvereniging De Platte Beurzen haar allereerste productie: VOEL. (R 17, DDL,, ingezonden foto)

Tot nader orde gaat alles idd door zoals gepland.
Davy

Davy Clauwaert, voorzitter van De Platte Beurzen:   ‘Dit verhaal liet me niet los en het unieke aan deze voorstelling is dat er met livemuziek wordt gewerkt. Ik twijfelde dan ook niet om Sarah te vragen het stuk te hernemen in Oosterzele. Het is gewoon te mooi om niet meer verteld te worden.” Jens Pas, schrijver en regisseur van Voel, was meteen enthousiast en zo geschiedde het. ‘Voel’ is het verhaal van Martha. Ze verzamelt objecten om de herinneringen aan het verleden te bewaren: een klokje, een boekentas, een pop… Zo hoopt ze eventuele dementie te kunnen voorkomen. Elk object heeft een verhaal. Op een dag is één object verdwenen: een herinnering aan een jeugdliefde. Het verhaal dreigt verloren te gaan. Haar buurvrouw en beste vriendin Brenda stelt voor om die jeugdliefde op te sporen”, geeft Jens alvast mee. ‘Voel’ gaat over dementie en over relaties. ‘Voel’ gaat ook over keuzes maken, keuzes bepalen ons leven. Voel neemt je mee in het verhaal van Martha, met een lach en een traan… en vooral prachtige livemuziek door Elien Meerschaut en Joris Van Maldeghem.

Acteursploeg

Anne-Lore Verplanken, Annick De Vrieze, Barbara De Wulf, Davy Clauwaert, Esther Bracke, Femke Marysse, Hilde Ornelis , Veerle Holluyn, Elien Meerschaut & Joris Van Maldeghem vormen de acteursploeg. Achter de schermen zijn Leslie Degheest, Johan Bauters, Luc Meerschaut, Karine Vuylsteke, Leona Cruypelinck, Mieke Gevaert, Ann De Bie, Marijke De Blander, Ellen Verspeeten, Carine De Brackeleer en Rudy Bracke actief.

Tickets

Zorg dat je er bij bent en reserveer jouw ticket(s) online via GC De Kluize of telefonisch op het nummer 09 363 83 30. De voorstelling vindt plaats op vrijdag 20 maart om 20 uur in de theaterzaal van GC De Kluize, Sportstraat 3 in Oosterzele.