Onthulling bijzonder kunstwerk tijdens opendeurdag campus Centrum

Tijdens de opendeurdag van campus Centrum van het Onze-Lieve-Vrouwcollege op zaterdag 14 maart zal de school een zeer bijzonder kunstwerk onthullen. Het gaat om een initiatief in samenwerking met het kunstenaarscollectief ‘Het derde raam’, waarvan de leden al sinds het begin van het schooljaar onderdak vinden in de school.

“Oorspronkelijk waren de kunstenaars louter op zoek naar een ruimte die ze konden inrichten als atelier, maar als snel ontstond er interactie met onze school en onze leerlingen. De leerkracht plastische opvoeding integreerde die interactie in haar lessen. Zo gaven de kunstenaars feedback bij de tekening die onze leerlingen maakten of gaven ze toelichting aan onze leerlingen over werken die ze in het atelier in onze school aan het maken waren. Omdat de leerlingen zo enthousiast waren, werd beslist om ze samen een groot kunstwerk te laten maken en dat is fanatisch geworden. Elke leerling van onze school heeft er een bijdrage aan geleverd. Tijdens de lessen plastische opvoeding, tussen de lessen door, tijdens de pauzes en zelfs na het laatste lesuur.”

Het kunstwerk zal komende zaterdag tijdens de opendeurdag onthuld worden. Die vindt plaats van 13/30 tot 18 uur. Je kan er de studierichtingen van campus Centrum ontdekken, praten met de directie, leerkrachten en leerlingen en toekomstige eerstejaars worden de dag door behandeld als VIP’s en krijgen een exclusieve rondleiding door de school.