Opendeurdag OZC Sint-Vincentius afgelast wegens dreiging coronavirus.


GERAARDSBERGEN – Wie komend weekend een bezoek wou brengen aan Dag van de Zorg in OZC Sint-Vincentius in Viane, maakt beter andere plannen. Net als vele andere evenementen is ook de opendeurdag in het zorgcentrum afgelast door de verspreiding van het coronavirus.

De bewoners stellen het goed en individuele bezoeken zijn nog toegelaten, maar de opendeurdag van zondag 15 maart is afgeblazen. Daarmee geeft het zorgcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking gevolg aan een richtlijn van het Agentschap Zorg en Gezondheid, dat adviseerde om Dag van de Zorg niet te laten doorgaan. Nu het aantal besmettingen ook in ons land de hoogte in schiet, is het onverantwoord om grote groepen in contact te brengen met kwetsbare personen. Net als vele sectorgenoten nemen ze in Viane het zekere voor het onzekere.

Kandidaten voor een job of stage zouden op Dag van de Zorg de kans krijgen om te zien hoe het er in de dagelijkse praktijk aan toegaat. Met een interactief parcours doorheen de voorziening, langs tal van infostanden, workshops en kinderanimatie, viel er ook voor de neutrale bezoeker heel wat te beleven. Voor wie mee zijn schouders onder de opendeurdag had gezet is het een teleurstelling, maar er is vooral ook begrip voor de genomen beslissing. De werkgroep achter het evenement is vastbesloten om van de volgende, coronavrije editie een extra feestelijke dag te maken.

www.ozc-sintvincentius.be
facebook.com/ozcsintvincentius