CAS Zottegem verzamelt hedendaagse kunstenaars rond thema ‘Star Track’

Contemporary Art Space, kortweg CAS Zottegem, gaat binnenkort met een expo onder de titel ‘Star TracK’ op zoek naar de sporen die de sterren in het heelal nalaten en doet hiervoor een beroep op vier hedendaagse kunstenaars die met sculpturen, schilderijen of etsen alternatieve werelden met een eigen ordening weten te cre ëren. Gedurende twee weekends kan het publiek zich in CAS Zottegem tussen hun parallelle, imaginaire werelden begeven.

De kunstenaars die aan deze nieuwe CAS-expo deelnemen, zijn de 40-jarige Gentenaar Johan Gelper (zie foto), Andreas Palladio den Serra (32) uit Deinze, Armano Jericevic die in 1958 in Zagreb geboren werd maar sinds vorig jaar in Bretagne verblijft, en Zottegemnaar Marc Galle (58) die overigens samen met zijn vriendin Nadine Prieels CAS Zottegem in 2016 opende.

De expo Star TracK loopt in CAS Zottegem, aan de hoek Noordstraat / Grensstraat, van 14 tot 22 maart. De vernissage, in aanwezigheid van de kunstenaars, vindt plaats komende vrijdag 13 maart om 20 uur. Tijdens de twee daaropvolgende weekends van 14 – 15 en 21 – 22 maart is Star TracK telkens zowel op zaterdag als zondag van 15 tot 18 uur gratis toegankelijk. Dit kan ook op weekdagen mits voorafgaande telefonische afspraak via 0496 48 10 47.

In samenwerking met CAS pakt tegelijkertijd ook de Zottegemse kunstenaar Emiel De Roover in de rechtover gelegen vroegere Cantaertfabriek uit met een ander kunstproject. Lees hierover meer in een afzonderlijk NUUS-artikel via deze link.