Zottegemnaar Emiel De Roover met speciaal kunstproject

In een ander NUUS-artikel (zie via deze link) kunt u lezen over de Star TracK-expo die binnenkort te bezichtigen is in CAS Zottegem aan de Noordstraat. Tegelijkertijd en in samenwerking met CAS pakt ook de Zottegemse kunstenaar Emiel De Roover (68) dan uit met een uniek kunstproject op een bovendien speciaal daarvoor uitgekozen locatie, zijnde de vroegere textielfabriek Cantaert die zich rechtover CAS bevindt.

Emiel De Roover laat er een zgn. installatie (kunstwerk) zien met zo’n 1.500 wens-, zicht- en prentkaarten uit binnen- en buitenland die hij zelf of naar zichzelf verstuurde of die hem door vrienden, kennissen en familie toegestuurd werden ter gelegenheid van verjaardagen, reizen, feesten enz. Het originele concept draagt als titel ‘V éél liefs, goeie reis en wees gezegend’. Tijdens de opening van deze expo op vrijdag 13 maart om 19 uur (dus voorafgaand aan de vernissage van de CAS-expo) zal de installatie van Emiel De Roover trouwens ingewijd worden (hetgeen aan de kaarten een meerwaarde zal geven om ze nog meer te koesteren) door E.P. norbertijn Herman De Mulder, afkomstig van Zottegem (Meerlaan) en na een jarenlang verblijf in de Abdij van Tongerlo nu sinds zowat een jaar woonachtig in Antwerpen.

De installatie-performance van Emiel De Roover is te bezichtigen (ingang via het grote hek van de vroegere Cantaertfabriek) tijdens dezelfde openingsuren van de Star TracK-expo: op de zaterdagen 14 en 21 maart en op de zondagen 15 en 22 maart telkens van 15 tot 18 uur (ook op weekdagen mogelijk na afspraak via 09  361 27 75). Op de foto ziet u links Emiel De Roover samen met zijn collega-kunstenaar Marc Galle, tevens uitbater van CAS Zottegem.