Archieffoto

Doorgaan dinsdagmarkt in Zottegem zorgt voor veel ongenoegen

De beslissing om de dinsdagmarkt vandaag in Zottegem te laten doorgaan zorgt voor veel ongenoegen.

Naar verluidt besliste het stadsbestuur de federale maatregelen in het kader van de coronacrisis te volgen. Die laten markten nog toe omdat het verschil met pakweg winkelen in een supermarkt weinig verschilt. We hebben burgemeester De Potter om een reactie gevraagd en zullen deze communiceren van zodra we ze ontvangen.

Nadat de beslissing gisteren werd gecommuniceerd door de Facebookpagina Zottegem je moet het zien om te geloven regende het er negatieve reacties.

SP.A-gemeenteraadslid Peter Roman verwoordde het zo: “Heel slechte beslissing… gemiddelde leeftijd bezoekers… 65+… niet omdat federaal niveau zegt dat het mag, dat je het lokaal niet kan afgelasten…”

Iemand anders schreef: “Da’s toch eigenlijk niet te geloven ze ! Blijf in uw kot ! Stadsbestuur neem jullie verantwoordelijkheid !”

Of: “Ongelooflijk … jongeren die morgen niet naar school hoeven en ouderen die niet beseffen hoe ernstig de toestand is.
Macron kondigt de staat van oorlog af in Frankrijk maar wij gaan doodleuk naar de markt de dag nadien … onbegrijpelijk” !!

Of: “in het laatavondjournaal hoor ik dat Frankrijk in volledige ‘lockdown’ gaat… die markt kunnen we dan ook wel even missen, me dunkt”

Of: Is en blijft nog altijd beter in open lucht te shoppen als je voor u eigen uitmaakt hoe je shopt, je moet dan ook geen uren palaberen op de markt tegen gelijk wie en nog wat.”

De foto bij het artikel is een archieffoto.