Bijkomende preventieve maatregelen coronavirus in Merelbeke

Maandagnamiddag heeft het college van burgemeester en schepenen, in samenspraak met het managementteam, de preventieve maatregelen bijgestuurd.

Minimale dienstverlening
Vanaf dinsdag 17 maart zijn de deuren van het gemeentehuis, het Sociaal Huis en het administratief centrum van Merelbeke gesloten en kun je ze enkel nog telefonisch en per mail bereiken. Een afspraak is uitzonderlijk en kan enkel voor dringende zaken. Neem daarvoor contact op met de betrokken dienst. De personeelsleden zullen vanaf die datum ook zoveel mogelijk telewerken om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Heb je toch een dringende afspraak? Blijf aandachtig voor de hygi ënische maatregelen. Hou ook 1,5 m afstand van anderen. Zo beperken we samen de verspreiding van het coronavirus.

Meer info over de federale preventieve maatregelen vind je op www.info-coronavirus.be.

Bibliotheek
De bibliotheek is vanaf woensdag 18 maart opnieuw geopend, enkel op weekdagen en volgens het principe van take-away: vraag digitaal aan welke boeken je wilt uitlenen en kom je boekenpakket afhalen op de datum en het tijdstip die je doorkrijgt in de bevestigingsmail. Het is belangrijk dat je stipt op tijd je pakket afhaalt om deze dienstverlening zo goed mogelijk te laten verlopen.

Recyclagepark
Het recyclagepark blijft open volgens de huidige openingsuren. Hou wel rekening met de volgende veiligheidsmaatregelen:
Kom enkel als het echt nodig is en je je bezoek niet kunt uitstellen.
Breng enkel een tweede persoon mee naar het recyclagepark als je hulp nodig hebt bij het lossen van zwaardere stukken.
Laat je kinderen thuis: ze mogen de wagen immers niet verlaten.
Sorteer vooraf goed je afval zodat je je tijd op het recyclagepark tot het strikte minimum kunt beperken.
Betaal zoveel mogelijk met bancontact aan de uitrit.

Let op: de parkwachters helpen niet met uitladen, maar zijn er om de aflevering van verschillende materialen in goede banen te leiden. Blijf dan ook geduldig en respectvol.

Gemeente- en OCMW-raad en gemeenteraadscommissie
De gemeente- en OCMW-raad van dinsdag 23 maart gaat digitaal door. De gemeenteraadsleden komen dus niet fysiek samen. Tijdens de gemeente- en OCMW-raad worden enkel hoogdringende punten behandeld.
De gemeenteraadscommissie van dinsdag 17 maart is afgelast.

Speelpleintjes
Alle buitenspeelpleinen in Merelbeke zijn, volgens de federale maatregelen, gesloten met onmiddellijke ingang en dus niet meer toegankelijk.

Vragen?
Heb je vragen over het COVID-19-virus? Bekijk de veelgestelde vragen op www.​info-​coronavirus.​be/​nl/​faqs of bel naar het gratis nummer 0800 14 689.