MFL-Herzele klokt voorlopig af op 14.609,50 euro!

MFL-Herzele, de goededoelenactie die de laatste weken Herzele in de ban hield, kende dit weekend haar hoogtepunt met een 36 uur durende radiomarathon op Radio Star.

Het OCMW opent ‘babbellijn’ om de isolatie van kwetsbare burgers tegen te gaan.


Geraardsbergen. De werking van het OCMW wordt ook onderworpen aan de strenge preventieve maatregelen om de verspreiding van coronavirus tegen te gaan. ‘Maar voor onze medeburgers in financi ële nood, ziekte of een andere kwetsbare situatie wegen die extra zorgen nog zwaarder. Het lokaal bestuur doet wat mogelijk is om deze mensen een hart onder de riem te steken’, laat David Larmuseau (voorzitter OCMW en schepen van Sociale Zaken en Welzijn) ons weten.   De sociale dienst, het wijkcentrum de Poort en het Huis van het Kind blijven de burgers in nood ondersteunen. Om verdere isolatie van mensen tegen te gaan opent het OCMW ‘een babbellijn’.

De sociale dienst blijft de permanentie verzekeren, alle aanvragen voor extra steun worden dagelijks opgenomen en verwerkt. ‘We verwachten dat de vragen zullen toenemen en daar zullen we dagelijks op reageren’, vult David Larmuseau (CD&V) aan. De maatschappelijk werkers contacteren nu al regelmatig hun cli ënten om te horen of alles in orde is.

Het wijkcentrum De Poort blijft de voedselbedeling voor mensen met zeer weinig financi ële middelen organiseren, aangepast aan de veiligheidsnormen. Van dag tot dag wordt ge ëvalueerd of dit haalbaar blijft en de mogelijkheden om aan huis te leveren of een andere extra steun te geven worden onderzocht. De Poort blijft ook warme maaltijden bieden voor mensen met te weinig financi ële middelen. Aan mensen met een fysieke beperking worden ze aan huis geleverd.

David Larmusean: ‘De isolatie werkt ook op het gemoed en mensen die geen groot netwerk hebben dreigen nog meer afgesloten te worden van de buitenwereld, met alle gevolgen van dien. Daarom heeft De Poort een ‘babbellijn’ opgezet.’
Het Huis van het Kind wil ouders tegemoet komen met leuke tips, raadgevingen en desnoods advies op maat, wanneer de nood het hoogst wordt. Medewerkers zijn via mail, Facebook of telefonisch bereikbaar. Het Huis van het Kind coördineert ook de vragen rond noodzakelijke kinderopvang. Het Kinderdagverblijf blijft haar   diensten aanbieden voor ouders die werken.

Julien Borremans

X