Afbeelding van angelo luca iannaccone via Pixabay

Zottegems stadsbestuur deelde nog meer centen uit

Eerder hebben wij al bericht over de stedelijke toelagen voor de carnavalsvieringen van begin dit jaar (lees via deze link) en over de Zottegemse steun voor ontwikkelingssamenwerking (lees via deze link). Daarnaast kregen eveneens tientallen buurtfeesten een financi ële tegemoetkoming van 200 euro, maar ook heeft het Zottegemse stadsbestuur verschillende plaatselijke verenigingen bedacht met een toelage uit de stedelijke subsidiepot:

– 2.500 euro voor Basic Life Support, een opleidingsprogramma voor reanimatie (1 uur theoretische vorming + 1 uur praktische oefeningen) dat ingericht wordt vanuit de spoeddienst van het AZ Sint-Elisabeth.

zomerfestivals: 2.000 euro voor het Bluesfestival (31 mei – 2 juni 2019; door vzw Free Entrance); 1.500 euro voor het Dunkfestival (30 mei – 1 juni 2019; vzw Lotgenoot); 1.500 euro voor het Bombelbasfestival (6 – 7 september 2019; vzw Bombelbas). Door laatstgenoemde organisatie werd een subsidie van 3.000 euro gevraagd maar het stadsbestuur hield het bij hetzelfde bedrag als voor de eerste editie in 2018.

– 35.000 euro voor vzw Zottegemse Wielerclub voor de inrichting van de wielerwedstrijd 1.1 Egmont Cycling (Grote Prijs Stad Zottegem) op kermisdinsdag 18 augustus 2020.

ruiterommegangen: 146,25 euro, 143 euro en 276,25 euro voor respectievelijk de Sint-Elooigilde, het Ruitercomit é en de Sint-Pietersvrienden voor de organisatie van de ruiterommegang in Sint-Goriks-Oudenhove op 19 mei, in Leeuwergem op 30 juni en in Erwetegem op 25 augustus 2019 waaraan respectievelijk 45, 44 en 85 paarden deelnamen (subsidie à rato van 3,25 euro per paard). In Sint-Maria-Oudenhove ging de ruiterommegang vorig jaar niet door.

– 12.000 euro voor vzw Pijkenzot als stedelijke inbreng bij de recente realisatie van de musical ‘Allemaal Flandrien’.

– 5.000 euro voor vzw Natuurpunt Zwalmvallei voor de aankoop van biologisch waardevolle gronden. Met deze jaarlijkse subsidie werd ondermeer onlangs een weiland van 0,9 ha op de hoek Rijkestraat/Slijpstraat aangekocht.

jubilerende verenigingen: 248 euro voor de Gezinsbond groot-Zottegem t. g. v. 50-jarig bestaan (normaal zou deze vereniging ook op het stadhuis ontvangen worden op zaterdag 25 april e.k.). Eerder kregen eveneens Samana Erwetegem/Godveerdegem (vroeger Ziekenzorg; 50-jarig bestaan), Okra Sint-Goriks (50-jarig bestaan) en Ferm Godveerdegem (vroeger KVLV; 75-jarig bestaan) hetzelfde verjaardagsgeschenk.