Okra Sint-Goriks-Oudenhove maakte al 820 (!) mondmaskers

De leden en sympathisanten van Okra Sint-Goriks-Oudenhove hebben samen maar liefst 820 mondmaskers gemaakt en daarmee al veel instellingen en mensen gelukkig gemaakt.

“Omdat we een vereniging zijn die denkt aan de mensen rondom ons”, aldus voorzitster Rita Podevijn. “Burgemeester Jenne De Potter (CD&V) Zottegem heeft mij laten weten dat er momenteel nog voldoende maskers beschikbaar zijn voor het personeel in het AZ Sint-Elisabeth maar dat we moeten denken aan de kwetsbare groep van de senioren. Als bescherming tijdens het boodschappen doen. Een dokter gaf mij de instructies om ze in dubbel katoen te maken dat eerst in de kookwas is gedaan en daarna gestreken. We hebben patronen ter beschikking en wie geen stikmachine heeft, kan de maskers snijden. Er is voor iedereen die wil helpen een beetje werk.” Wie wil meewerken wordt gevraagd om contact op te nemen met Rita op het nummer 0473/67.10.19.