©Google Maps

Containerparken mogen terug open vanaf dinsdag 7 april

Burgemeester Jenne De Potter (CD&V) van Zottegem laat weten dat de Vlaamse regering heeft beslist dat de containerparken ‘gecontroleerd’ mogen heropenen vanaf dinsdag 7 april.

“De sluiting van de recyclageparken enkele weken geleden was noodzakelijk. Bij aanvang van de coronamaatregelen was het te druk met veel bezoekers die erg nonchalant met de richtlijnen omgingen”, aldus  burgemeester Jenne Potter.  

“De federale crisiscel gaf nu gunstig advies: De afvalintercommunales mogen vanaf dinsdag 7 april 2020 hun recyclageparken heropenen. De afvalophaling aan huis blijft gegarandeerd en blijft d é prioriteit, z éker voor restafval en GFT. De inzameling van asbest wordt niet opgestart om de druk op het beschermingsmateriaal in Vlaanderen niet verder te verhogen.”

“Er zijn strikte veiligheidsrichtlijnen voor bezoekers: afstand houden, persoonlijk fysiek contact vermijden, geen cash betalingen, mensen zijn verplicht om in hun wagen te blijven zitten in de wachtrij en slechts een beperkt aantal personen tegelijk op het recyclagepark.”

Tot slot, ga enkel naar het recyclagepark als het écht dringend is. Wanneer niet nodig, blijf thuis! Als ik dan toch moet gaan, ga alleen en hou u aan alle veiligheidsrichtlijnen. Dus: voldoende afstand van andere bezoekers en parkwachters.”