Atheneum Herzele bindt strijd aan tegen coronavirus

De titel kan je voor werkelijkheid nemen want het Atheneum Herzele vatte de koe bij de horens om zijn steentje bij te dragen aan de zorgsector. De school blijft inzetten op burgerzin en uit een gemeenschappelijk engagement van enkele collega’s ontstond spontaan het idee om ergonomische gelaatsmaskers te produceren.

In het E-stem lokaal draaide de lasercutter overuren om 300 maskers aan de man te brengen in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem, met een mogelijke opdrijving van de productiecapaciteit tot 500 maskers.

De gelaatsmakers beschermen de zorgverleners bij de verzorging van besmette pati ënten en bovendien zitten ze een pak comfortabeler dan een mondmaskertje.

In overleg met de veiligheidscoördinator van het lokaal bestuur van Herzele wordt nagevraagd om bijkomende maskers te maken voor de omliggende woonzorgcentra, stagebedrijven en tandartspraktijken in de strijd tegen het coronavirus.