OPROEP: Zing mee op ultieme hommage-video

In coronatijden is het uitkijken naar het applaus moment samen met de buren om zo iedereen die voor ons zorgt te bedanken.

In sommige straten werd dit gevierd door na het applaus het Zottegems volkslied van Miele te draaien. De bibliotheek van Zottegem kwam daarom op het idee om een ultiem eerbetoon te brengen aan zowel Miele als de zorgverleners.

Tijdens deze coronaperiode is Bib Zottegem gesloten, maar ze zoeken elke dag naar middelen om een stukje collectie online tot bij jou thuis te brengen.   Elke dag zetten zij een collectie-onderdeel in de kijker.   Zo krijg je op donderdag muziektips, al dan niet corona-gerelateerd.   Muziek is een heerlijk medium om mensen samen te brengen, ook al zitten we allemaal in ons kot.

Daarom doen zij vandaag -op muziekdag- samen met NUUS graag een oproep om massaal het lied “Zottegem Blues” aka “5 uren in de morren” van Miele thuis te zingen en op te nemen.   Stuur het door naar zottegemzingt@gmail.com ten laatste tegen woensdag 8 april.   Op die manier kunnen we Zottegem terug samen brengen, al is het voorlopig nog eventjes alleen online.

Voorbeeld: https://www.facebook.com/bramblondeel/posts/10219796205029193  

Hoe ga je te werk:

  • Maak een eigen video van het lied (zie versie onderaan artikel), dit mag zingend of playbackend zijn.
  • Zorg dat je het volledige lied gebruikt
  • Stuur jouw video naar zottegemzingt@gmail.com (mag via wetransfer) of zet hem openbaar op een YouTube-pagina
  • NUUS maak dan van de ingezonden video’s een montage om volgende week donderdag ten berde te brengen

VEEL SUCCES !!!!