foto Kurt Wellens

In tijden van corona speel de ronde van Vlaanderen als bordspel

Ronde van Vlaanderen bordspel vriendenspel (2 tot 6 spelers, vanaf 8 jaar).

foto Kurt Wellens

Wil je zelf de magie van de Ronde van Vlaanderen beleven? Dat kan nu dankzij het gloednieuwe Ronde van Vlaanderen

Wil je zelf de magie van de Ronde van Vlaanderen beleven? Dat kan nu dankzij het gloednieuwe Ronde van Vlaanderen familie en vrienden bordspel voor 2 tot 6 spelers. Trotseer weer en wind, overwin de kasseien en hellingen, probeer op het juiste moment je tegenstanders af te schudden en blijf het peloton voor. Doseer je energie, al zal je voor winst en eeuwige glorie toch in je reserves moeten tasten. Elk spel is door een wisselend koersverloop weer anders en blijft verrassen. Het nieuwe Ronde van Vlaanderen bordspel betekent dan ook uren puur spelplezier!

Oorsprong

De auteur van het nieuwe offici ële Ronde van Vlaanderenspel is Kurt Wellens. Hij is 42 wielerlentes jong, inwoner van Scheldewindeke en een fervent fietsliefhebber. Enkele jaren geleden had hij met vrienden een fietstochtje gepland, maar er werd stormweer voorspeld. “Ik zocht een alternatief en bedacht een spel. Uiteindelijk hebben we toch de storm getrotseerd en volgde daarna nog wat spelplezier.”

Telkens wanneer Kurt het spel speelde met vrienden of familie viel het in de smaak. Ze gaven hem dan ook de raad er iets mee te doen. “Ik nam contact op met Sporza en zo ging de bal aan het rollen. Het bleek dat Flanders Classics het idee had een nieuw spel te lanceren in samenwerking met Sporza. Ze besloten met mijn spelformule verder te gaan voor hun Ronde van Vlaanderen-spel.”

Frustratie

Bij het ontwikkelen van het spel had Kurt een duidelijke uitgangspunt: “Ik heb vooral iets uitgewerkt vanuit de frustratie dat bestaande wielerspellen heel vaak gespecialiseerde kennis vragen en bijgevolg ingewikkeld zijn. Ik wou iets dat families en vriendengroepen kunnen spelen zonder al te veel moeite. Natuurlijk moet je wel eens goed de spelregels doornemen, maar daarna zou het vlot moeten lukken.”

Koersinstinct

Welke tactiek kan je het best toepassen om het spel te winnen … “Hm, dat laat ik je zelf ontdekken. Er is ook niet echt een methode; door de rol van het peloton is elk spel weer anders. Natuurlijk mag het geluk niet ontbreken en helpt een goed ‘koersinstinct’.”

Nog een tip van de auteur: “Naast de Ronde van Vlaanderen kan je met de tegels in de speldoos ook nog de Omloop Het Nieuwsblad spelen. Heb je deze wedstrijden onder de knie, dan kan je door creatief te zijn met de tegels ook nog je eigen Vlaamse klassiekers cre ëren.”

foto Kurt Wellens

Spelen

Het offici ële Ronde van Vlaanderen spel wordt uitgegeven door Beeusaert-Braet uit Knokke-Heist. Wil je zelf een exemplaar bemachtigen dan kan dit onder andere via:

Centrum Ronde van Vlaanderen, Oudenaarde

Fun (alle filialen)

Dreamland (alle filialen)

Oma, Oudenaarde

Spegelaere supermarkten

Spelshop (online)

Alvast veel gezellige spelmomenten gewenst!

Kurt Wellens           0473910398