Recyclagepark Merelbeke vanaf 7 april open voor tuinafval en snoeihout

Vanaf dinsdag 7 april opent het recyclagepark Hollebeek in Merelbeke opnieuw. Maar let op: je kunt enkel groenafval (tuinafval en snoeihout) afleveren. Heb je ander afval bij? Dan krijg je geen toegang tot het recyclagepark.

Aangepaste regeling
Enkel tuinafval en snoeihout zijn toegelaten vanaf 7 april. Om praktische redenen kun je er voorlopig niet terecht met andere afvalsoorten. Betalen kan bovendien enkel met bancontact aan de afritzuil. Kom alleen als het echt nodig is en je je bezoek niet kunt uitstellen.

Bezoekers moeten een aantal strikte maatregelen volgen:
Er mag maar een gelimiteerd aantal voertuigen tegelijkertijd binnen.
Verlaat je voertuig niet als je in de wachtrij staat.
Max. 1 persoon per voertuig stapt uit om te lossen.
Respecteer min. 1,50 m afstand met alle andere personen.
Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Aangepaste openingsuren
Ook de uurregeling is tijdelijk aangepast. Het recyclagepark zal iedere werkdag en op zaterdag open zijn van 9.30 tot 12 uur en van 12.45 tot 17 uur. De laatste bezoeker wordt een kwartier voor sluitingstijd binnen gelaten.

Hou het veilig
Wees respectvol ten opzichte van elkaar en de parkeerwachters en volg de maatregelen op. Zo kan iedereen zijn of haar afval lossen op een veilige manier. De lokale politie ziet daar ook van nabij op toe.

Meer info Karien Roelkens
afvalconsulent 09 210 35 11
karien.roelkens@merelbeke.be