Lange wachtende rij wagens aan pas heropend containerpark.

De politie ziet toe op het strikt naleven van de voorschriften.


Geraardsbergen. Het containerpark is sinds vandaag weer open. Bij het opengaan stond een lange wachtende rij wagens. De gevreesde overrompeling bleef uit. De normale openingsuren en regels gelden, maar je kan er niet terecht met asbest. De stad vraagt uitdrukkelijk om de afspraken en regels uitdrukkelijk na te leven. De politie zal controleren of de regels worden nageleefd. Wie zich niet aan de voorschriften houdt, kan de toegang geweigerd worden. De voertuigen worden door een medewerker druppelsgewijs binnengelaten.

Vanaf 7 april 2020 kan je opnieuw terecht in de ILvA-recyclageparken. De regels van social distancing zijn nog steeds van kracht. Hierom wordt aan iedereen gevraagd om je bezoek naar het recyclagepark uit te stellen, als het niet dringend is. Wil je toch komen? Bereid je dan voor op een lange wachtrij. ILvA heeft extra maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat social distancing wordt toegepast. Deze maatregelen zijn:
  • Maximum 4 voertuigen per parkwachter
  • Maximum 2 personen per voertuig
  • Hou afstand – minimum 1,5 meter
  • Geen fysiek contact
  • Blijf in je voertuig, ook in de wachtrij
  • Enkel uitstappen om afval te deponeren
  • Asbest niet toegelaten
  • Hou je aan de sorteerregels
  • Geen cash betaling

Wie zich niet aan de voorschriften houdt, kan de toegang geweigerd worden. De politie zal controleren of deze regels worden toegepast.

Opgelet: De recyclageparken zijn open volgens de normale openingsuren. Ook wanneer er nog een lange wachtrij is, zullen de deuren sluiten op het normale sluitingsuur. Een medewerker van ILvA zal tijdig aanduiden tot welk voertuig de wachtrij loopt, zodat wachtenden niet nodeloos in de rij blijven staan.

Om te voorkomen dat er verkeersonveilige situaties ontstaan, wordt er tijdelijk een éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Dagmoedstraat. Het éénrichtingsverkeer geldt vanaf het kruispunt Diebeke tot en met het kruispunt Herenveld en is van kracht van 7 tot en met 24 april 2020. Verkeer is enkel toegelaten richting Schendelbeke.