‘Zottegem helpt’ koppelt vrijwilligers aan hulpbehoevenden

Een twintigtal medewerkers van de stad Zottegem bellen nu pro-actief alle alleenstaande 80+’ers die nog thuis wonen op. In totaal zullen ze 870 inwoners een luisterend oor bieden en nagaan of ze hulp nodig hebben.

Omdat oudere bevolkingsgroepen minder actief zijn op sociale media en daardoor niet op de hoogte zijn van lokale initiatieven werd er beslist om zelf iedereen op te bellen. Op die manier kunnen ze de eventueel hulpbehoevenden laten weten welke bijstand of ondersteuning zij kunnen bieden: boodschappen doen, maaltijden brengen, medicatie ophalen. Het is tevens een ideaal moment om eens een praatje te slaan na weken isolement.

De ouderen die hulp nodig hebben, zullen gekoppeld worden aan vrijwilligers die zich op het platform ‘Zottegem helpt’ hebben aangemeld. Wie niet ouder is dan tachtig, maar wel tot een risicogroep behoort en hulp nodig heeft, kan tijdens de kantooruren bellen naar het nummer 09/364.56.95 of mailen naar zottegemhelpt@zottegem.be.