Macekliers zorgen voor paasgeschenk personeel woonzorgcenta

Met dank aan de Zottegemse Macekliersgilde heeft het personeel van verschillende woonzorgcentra uit de regio een paasgeschenk ontvangen. De actie ligt in de lijn van het jaarlijkse optreden van de Macekliers tijdens Driekoningen.

“Traditioneel gaan de Macekliers Driekoningen ieder jaar op stap op 5 januari en brengen een bezoek aan de rusthuizen”, legt voorzitter Luc De Pessemier uit. “Bij deze Driekoningen tocht worden we koninklijk ontvangen in De Bron op de Heldenlaan en in de Marie Popelinstraat, in Woonzorgcentra De Vlamme, BruggenPark en Triamant, in Brakel in Residentie Neerhof en het Sint Franciscus tehuis en in Zwalm in Huize Roborst. Uiteraard verdient iedereen die vandaag aan de slag is tijdens de corona crisis een pluim maar onze actie richt zich specifiek op de instellingen waar we met Driekoningen optreden. Verzorgers, verplegers, onderhoudspersoneel, kortom iedereen die vandaag werkt in de rusthuizen betoont een enorme inzet tijdens de corona crisis. Daarom verdienen ze een aanmoediging. De Paasperiode leek ons de geschikte gelegenheid voor onze actie. We hebben dit jaar onze tocht heel wat vroeger gestart. Ieder personeelslid ontvangt een kleine attentie. Alle Macekliers samen bezorgen aan alle personeelsleden een vroeg Paasgeschenkje, uiteraard op veilige afstand , maar overhandigd met heel veel enthousiasme.”