Markske zijn muts staat scheef.

Markske in tijden van crisis – winkelen.

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke Van Lierde.

Alsof Corona niet erg genoeg is. Nu dreigt er alweer een structureel watertekort in de landbouw. Net voordat deze onheilstijding mij bereikte kocht ik hobbyboergewijs bij ABS (niet het Algemeen Boerensyndicaat, wèl Aveve Boerenbond Stien) het nodige zaaigoed voor eigen gebruik. Om kleinschalig en zelfbedruipend in voedsel te voorzien.

Een coronagevoelige dame naast mij, met eveneens zaadvragende ogen kreeg mij onder de oksel door in het vizier en ontwaarde in mij de vleesgeworden versie van het virus. Een ijselijke schreeuw weerklonk in de tempel van dier- plant- en bakplezier. De dame jumpte net niet toch tegen het vier meter hoge spanplafond, zo niet maakte corona alweer een onschuldig slachtoffer.

Ik kreeg de slappe lach en kwam amper bij. Mijn vergezellende madam loodste mij op semi-professionele naar buiten, zo niet was ik er eveneens ingebleven.
In winkelketen Colruyt begon de fun pas echt.We werden gesommeerd om tw éé winkelkarretjes te rollen. Mijn opmerking dat wij het bed delen en bij gelegenheid in elkaar haken, maakte weinig indruk. Twee karren dan maar. Behalve producten die nièt in de lochting pousseren hadden wij nood aan -in alfabetische volgorde- calvados, cognac, pastis en picon. Resultaat aan de kassa: twee volle karren, genoeg om een loungebar mee op te starten. Wat een slimme verkooptruuk zeg!

Na afrekening haalde het retailmeisje een desinfecterende spray en een vod te voorschijn en blonk hiermee het winkelkarretje op. Waarop ik zei: ‘Als je hiermee gedaan hebt, mag je mijn auto ook eens sie-moo-nie-zee-ren.’ Waarop het meisje het uitproestte. Flirten in mijn ouwe dag. Ik wist niet dat ik het in mij had.
Op anderhalve meter afstand stond mijn madam te schuddebollen. ‘Kom Markie, we gaan naar huis.’ Bij thuiskomst ben ik voor de spiegel gaan staan. Ik lijk helemaal niet op het coronavirus.

Lachen, gieren, brullen. Ook dat is corona.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/03/24/markske-in-tijden-van-crisis-hoe-lang-gaat-dit-nog-duren/

https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/04/03/markske-in-tijden-van-crisis-paranoia/

https://www.nuus.be/2020/04/04/markske-in-tijden-van-crisis-containerpark-heropent/

https://www.nuus.be/2020/04/07/markske-in-tijden-van-crisis-wat-is-het-verschil-met-oorlog/