In de Baronie van Boelare zijn 9 mensen bezweken aan COVID-19

De andere centra zijn tot op heden coronavrij


Geraardsbergen. De Baronie van Boelare meldt het droeve nieuws dat 9 bewoners overleden zijn nadat ze vermoedelijk besmet raakten met Covid-19. Algemeen directeur van de Baronie van Boelare Maarten Van Nieuwenhove: ‘Sinds het begin van de coronacrisis zetten we in onze wooncentra alles op alles om onze bewoners te beschermen tegen het Covid-19 virus. Het team van de Baronie zet zich dagelijks ten volle in om haar bewoners in deze moeilijke tijden de zorg en het comfort te bieden die ze verdienen. ‘ Ondanks deze inspanningen zijn 9 bewoners overleden. Onze gedachten gaan uit naar de getroffen families.

Tot op heden zijn er in de Baronie van Boelare reeds 9 mensen bezweken aan COVID-19. Sinds de uitbraak van het virus in het woonzorgcentrum zijn er tot op heden geen testen ter beschikking gesteld van de Baronie Van Boelare. Er is nochtans een grote nood en vraag. Het ontbreken van testen voor deze kwetsbare doelgroep en de medewerkers, brengt een grote onzekerheid met zich mee.   Maarten Van Nieuwenhove: ‘Het doet ons verdriet om te zien dat onze bewoners en familieleden deze situatie moeten meemaken.  We leven mee met alle bewoners, hun familieleden en de zorgverleners. Het is pijnlijk en verontrustend dat zij deze uitzonderlijke omstandigheden moeten meemaken.’

Momenteel werkt de Baronie van Boelare nauw samen met de CRA en deskundigen bij Zorg- en Gezondheid om de huidige situatie te evalueren en bij te sturen waar nodig. De Baronie snakt letterlijk naar de nodige testen voor zowel de bewoners als voor de medewerkers. ‘We zijn teleurgesteld dat onze kwetsbare doelgroep en de medewerkers in de frontlinie niet kunnen getest worden, iets wat essentieel is de verdere gerichte aanpak en het tegen houden van een verdere uitbraak.’ Ander beschermingsmateriaal  is voldoende voorradig.

In onze andere centra – ’t Cautervelt, Ter Linden, ’t Hooghvelt en De Vrijheid – zijn wij tot op vandaag coronavrij.

De redactie treurt samen met de familie, vrienden en het zorgpersoneel voor dit zwaar verlies.

Julien Borremans