©Rode Kruis

Tweedaagse(!) bloedinzameling op afspraak in de Bevegemse Vijvers

Ook in deze coronatijden is het zeker nodig om de voorraad bloed, plasma en bloedplaatjes op peil te houden. Voor de inzameling daarvan komt het Oost-Vlaamse Bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis Vlaanderen, in samenwerking met de Rode Kruis-afdeling Zottegem, eerstdaags naar de Bevegemse Vijvers. Daar kunnen vrijwillige donoren zich in de feestzaal aanmelden op woensdag 15 en donderdag 16 april telkens van 14u30 tot 19 uur. Aanvankelijk was een driedaagse inzameling voorzien met ook een sessie op vrijdag 17 april maar zonet (zondagvoormiddag) liet het Rode Kruis-secretariaat weten dat deze derde sessie niet doorgaat.

Nog goed om weten is — terwijl dit anders niet het geval is voor de gewone driemaandelijkse bloedinzamelingen — dat, in het kader van de coronamaatregelen en om wachtrijen (samenscholing) te voorkomen, ditmaal eerst een afspraak moet gemaakt worden voor donatie. Dit kan op donorportaal.rodekruis.be of telefonisch via het gratis nummer 0800 77700. Om alles in veilige omstandigheden te laten verlopen, zullen daarnaast ter plaatse nog andere maatregelen gelden: strikte handhygi ëne bij donoren en R.K.-medewerkers, respecteren van onderlinge anderhalve meter afstand, liefst eigen balpen meebrengen om de vragenlijst in te vullen, familie en kinderen van donoren niet welkom. Uiteraard mogen zich voor deze bloedinzamelingen ook nieuwe kandidaat-donoren aanmelden (eveneens op afspraak).