Burgemeester roept op tot solidariteit na 61 overtredingen op Coronamaatregelen

De lokale politie Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem controleert dagelijks met verschillende ploegen op het strikt naleven van de opgelegde corona-maatregelen.

“Over het algemeen houden de meeste burgers zich strikt aan de opgelegde maatregelen, waarvoor dank, maar we stellen toch tot onze grote ontzetting en ongerustheid vast dat sommigen het echt nog niet begrepen hebben. Onbegrijpelijk en zeer asociaal” zegt burgemeester Jenne De Potter.

“Het gedrag van sommigen brengt niet alleen de gezondheid van anderen in gevaar, het legt ook een onverantwoorde extra druk op onze zorgverleners en brengt het eventueel snel verspoelen van de maatregelen voor iedereen in gevaar. We kunnen dit dan ook niet tolereren. De politie blijft dan ook controles uitoefenen en treedt onmiddellijk op. De speeltijd is, zoals al vaak gezegd, al een tijdje achter de rug”, aldus De Potter. In totaal werden in Zottegem reeds 61 inbreuken op de maatregelen vastgesteld. In de ganse politiezone gaat het over 76 inbreuken, waarvan 41 voor inbreuken op het samenscholingsverbod, 34 voor niet-essenti ële verplaatsingen en 1 voor een onrechtmatige opening. Opvallend is de stijging van de vastgestelde inbreuken tijdens het voorbije paasweekend waarbij 11 pv’s voor niet-essenti ële verplaatsing en 7 pv’s voor samenscholing werden opgesteld voor het grondgebied van Zottegem alleen. Het gaat dan bijvoorbeeld om samenscholing op de Markt of voor een feestje met vrienden bij iemand thuis. Onaanvaardbaar klinkt het. “De controles worden dan ook nog opgevoerd en verscherpt”, kondigt burgemeester De Potter aan. “”Het is nu van het allergrootste belang om vol te houden en ons aan de opgelegde regels te houden en dit in het belang van ons allemaal. De periode is voor niemand makkelijk maar alleen als we solidair onze verantwoordelijkheid nemen, kunnen we er ook samen uit komen.”