Doe je aankopen bij de Oosterzeelse handelaars

Help de lokale economie door de crisis

Uit de infobrieven van de gemeente blijkt duidelijk dat het gemeentebestuur de lokale economie met verve verdedigt. In deze moeilijke coronatijden raadt het gemeentebestuur u meer dan ooit aan om uw inkopen te doen bij de Oosterzeelse handelaars. In de bijlage van de bewonersbrief van 9 april vindt u een overzicht van handelszaken waar je terecht kan. Doe je aankopen in Oosterzele, je vindt van alles in onze gemeente. Oosterzele, jouw bereikbare, gezellige bestemming. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Ontdek de kracht, de dynamiek, creativiteit en diversiteit van Oosterzeelse handelaars. Hun zaken hebben een brede maatschappelijke functie. Ze etaleren vakmanschap, cultuur en creativiteit. Op die manier helpen ze de aantrekkelijkheid van de gemeente vergroten en versterken zij de identiteit van een samenleving. De winkels en zaken zijn voorts belangrijk voor de dynamiek in een gemeente, het sociale weefsel. ‘Koop lokaal’, is het devies van ‘Oosterzele Onderneemt’ én het gemeentebestuur, dat zinnens is om de lokale economie door de crisis te loodsen. Onze bloedeigen winkels en handelszaken leveren een grote inspanning om lokale, kwaliteitsvolle producten aan te bieden. Schepen van Lokale Economie
Orville Cottenie stelde in november 2019 al een nieuw project voor inzake lokale producten. Niet minder dan 15 Oosterzeelse producenten werden toen in the picture gezet. Hij wees op het belang om te kiezen voor lokale winkels en producenten. Een beetje Oosterzeels chauvinisme kan toch geen kwaad, passie voor kwaliteit, passie voor wat Oosterzele te bieden heeft. Consumptie en cultuur, een mooie missie toch. Het kan samengaan met e-commerce.
Het bestuur van ‘Oosterzele Onderneemt’, met drijvende kracht co — voorzitter Hugo Verstaeten, (een man met vele verdiensten voor de lokale economie), blijft al jaren de Oosterzelenaars sensibiliseren en overtuigen om zijn inkopen te doen bij de lokale handelaars. Lokaal kopen is goed voor de toekomst van een gemeente. Met diverse acties: eindejaaractie, paasactie,… (jammer genoeg kon de paasactie dit jaar niet doorgaan wegens de coronacrisis) wil men de lokale handel stimuleren. ‘Oosterzele Onderneemt’ bouwt gestaag verder aan een toekomstgerichte Lokale Raad voor Economie. De vier grote speerpunten: Support — Stimulatie — Collaboratie — Expert krijgen meer en meer vorm. Oosterzele op de kaart zetten en te houden als een leefbare landelijke gemeente waar handelaars, ondernemers nog hun boterham kunnen verdienen. De groot distributie zowel digitaal als via fysieke distributiecentra zullen er nooit in slagen om zo dicht bij de burger te staan en om een groot deel van het PR — budget beschikbaar te stellen van de lokale initiatieven van lokale organisaties. Steun de lokale handelaars: tijdens maar ook na de coronacrisis.       Reporter 17