Zottegems recyclagepark extra dag dicht en gft opnieuw wekelijks

Sinds begin november van vorig jaar zijn de ILvA-vrachtwagens om de twee weken komen langsrijden om de groene containers met gft-afval te ledigen. Vanaf deze week komt er een einde aan die regeling en wordt er opnieuw naar wekelijkse gft-inzamelingen overgeschakeld. Deze (zomer)regeling blijft van toepassing tot einde oktober.

De aandacht wordt er tevens op gevestigd dat, aansluitend bij de feestdag van 1 mei, volgende week alle containerparken binnen het werkgebied van de intercommunale ILvA uitzonderlijk ook op zaterdag 2 mei gesloten zullen zijn. Rekening houdend met de normale wekelijkse sluitingsdag op maandag, betekent dit dat het hek van het recyclagepark aan de Ballingsweg in Grotenberge dicht zal blijven van donderdagavond 30 april om 19 uur tot dinsdagmorgen 5 mei om 8u30. Raadpleeg geregeld uw afvalkalender.

Nog een afvaltip — In deze coronatijden dragen meer mensen plastieken handschoenen. Omdat deze kunnen gecontamineerd zijn (en ook omdat het geen plastic verpakkingen zijn), moeten deze na gebruik achtergelaten worden in de gele restafvalzak, dus niet bij het pmd-afval.