Chauffeur bij de lurven gevat. Reed 136 km/u op de Astridlaan.


Geraardsbergen. De politie van Geraardsbergen/Lierde is tevreden dat heel wat mensen ‘in hun kot’ blijven. Dit zorgt voor heel wat minder verkeer. ‘Helaas denken velen dat ze daarom nu ‘ongeremd’ op het gaspedaal mogen drukken’, aldus de politie. De resultaten van de snelheidscontrole van vrijdag 17 april laten niets aan de verbeelding over. ‘Van de 1663 voertuigen die werden gecontroleerd, reden maar liefst 181 personen of 11% te snel’

De snelheidscontroles van vrijdag 17 april laten niet aan de verbeelding over. De bewoners van Geraardsbergen en Lierde leven de coronamaatregelen na, maar 11% van de gecontroleerde voertuigen reed te snel. Alle voertuigen werden in de zone 70 gecontroleerd. Op de Astridlaan bedroeg de hoogst gemeten snelheid van een wagen 136 km/u en van een vrachtwagen 87 km/u. Ook op de Edingseweg reed een wagen aan 128 km/u.

De politie zal blijven controleren: ‘Ook in deze Corona-tijden zullen wij blijven controleren op snelheid! Er zijn nu heel wat meer zwakke weggebruikers op de baan, zoals fietsers en wandelaars. Deze verdienen veilige wegen! Snelheidsduivels, wees dus gewaarschuwd!’

Julien Borremans