Markske zijn muts staat scheef.

Markske in tijden van crisis – Everything will be allright!

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke van Lierde.

Ja, corona hakt er in.
De jaarlijkse hoogmis van mijn horizontale leven, het WK snooker The Crucible- in Sheffield gaat niet door. Een tiendaagse met bergen chips, rijstcrackers en princekoeken. Hoe hard kan ik genieten van het minutenlang getwijfel (inmiddels heb ik al een vers pakje chips op) van Mark Selby om een bal te toucheren, waarna Judd Trump (geen familie van) aan de tafel verschijnt en een nanoseconde later een bal pot. Waarbij mijn bek -nog vol chips- openvalt van  verbazing. Wauw. Edele sport. Een tiendaagse waarbij mijn madam eerder dan mij de slaapkamer opzoekt.
Lente en drie kilo m éér.
Zelf ben ik er een kluns in. Verbied mij elke toegang tot een snookerzaal. Van een rijtje biljartkeus aan de muur maak ik -bij de minste aanraking- een stapel aanmaakhout voor een halve winter gezellig kachelvuur. Bij mijn eerste stoot trek ik een scheur in het groene laken van hier tot over het Kanaal. Maar ik kan je perfect uitleggen wat een century is, en een safety shot.

Hoe vreselijk is dit alles?
Daar bovenop heb ik last van corona-ellebogen. Voordien heb ik tennis- en golfellebogen overwonnen dank zij therapeutische manipulaties, shockwaves en cortisone-inspuitingen. De binnenkanten van mijn ellebogen laten een langdurig druggebruik vermoeden. Niet dus. Wel rood aangelopen en geïrriteerde gaten ten gevolge van onophoudelijk niezen in het openbaar.

Als er dit jaar g één Crucible in Sheffield komt, leg mij dan aan het infuus. Chips, rijstcrackers en princekoeken gaan de blender in. Dien mij de brij toe met een dikke naald. Je hoeft alvast niet te zoeken naar een ader. The drugs will work. Ik zink weg in een diepe gelukzalige coma wanneer amigo Rock & Ronnie O’Sullivan mij grijnzend toelacht. Everything will be allright! Look at me, mate.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/04/10/markske-in-tijden-van-crisis-is-er-een-dokter-in-de-zaal/

https://www.nuus.be/2020/04/13/markske-in-tijden-van-crisis-een-lichtpuntje-in-barre-tijden/

https://www.nuus.be/2020/04/18/markske-in-tijden-van-crisis-eindelijk-radijsjes-zaaien/

https://www.nuus.be/2020/04/20/markske-in-tijden-van-crisis-ik-ben-geen-hoer/