Markske zijn muts staat scheef.

Markske in tijden van crisis – Ik ben geen hoer.

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke van Lierde.

Over virologen wordt hier en nu het laatste woord gezegd. Je hebt Marc Van Ranst, pulloverman, en Steven Van Gucht. Steven is een achterkozijn van Ruben Van Gucht, sportjournalist. Tot voor kort was Ruben sidekick van Jacques Vermeire. Hij had daarmee een goudader aangeboord, wat evenwel een aderlating bleek.

Steven Van Gucht verklaart op tv dat het coronavirus zijn griep aan het verliezen is. Daar schrok ik van. Corona kan dus zelf ziek worden van de seizoensgriep. Ik zag onmiddellijk farmaceutische opportuniteiten.

Een Babylonische spraakverwarring, zo blijkt achteraf. De Van Gucht’s zijn van over ’t water en leggen hun eigen accenten. Steven zegt dat het coronavirus zijn ‘grip’ aan het verliezen is. Tja, zo zijn er ernstige wereldconflicten ontstaan.

We staan aan de vooravond van het postcoronaire tijdperk. Na de goede luim met bijhorende fotografische afdrukken van gisteren, slaan we vanaf heden de hand aan de ploeg. De paasvakantie is voorbij. De verrijzenis is nabij. Zet je schrap

Als ongewilde en plots rijzende ster in het nieuwe sociale media gebeuren word ik aangepord door Chinese, Russische en Amerikaanse (zowel republikeinse als democratische) bobo’s om in te breken als ‘influencer’. Dit wil zeggen: tegen betaling een groot publiek bereiken om op slinkse en sluikse wijze linkse of rechtse denkpatronen te laten ontkiemen in hoofde van het argeloze kiesvee.

Je ziet van hier. Ik ben geen hoer. Met alle respect voor het oudste beroep ter wereld. Vooreerst zie ik geen mogelijkheden -en in deze coronatijden nog veel minder- om mijn fortuinen op te souperen. Bovendien hou ik koppig vast aan mijn eigen hersenkronkels.
Het evangelie volgens Markus. Versie 2.0.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/04/03/markske-in-tijden-van-crisis-paranoia/

https://www.nuus.be/2020/04/10/markske-in-tijden-van-crisis-is-er-een-dokter-in-de-zaal/

https://www.nuus.be/2020/04/13/markske-in-tijden-van-crisis-een-lichtpuntje-in-barre-tijden/

https://www.nuus.be/2020/04/18/markske-in-tijden-van-crisis-eindelijk-radijsjes-zaaien/

https://www.nuus.be/2020/04/19/markske-in-tijden-van-crisis-iedereen-een-zalige-beloken-pasen/