Gemeenteraad 28 april dan toch live te volgen


Geraardsbergen. In tegenstelling tot wat eerder werd beslist, zal de gemeenteraad van dinsdag 28 arpril dan toch live te volgen zijn, via videoconferentie. De voorzitter van de gemeenteraad Rudy Frederic (CD&V): ‘De gemeenteraad van 28 april eerstkomende zal door iedereen via livestream kunnen gevolgd worden zoals dit reeds bij de vorige gemeenteraden het geval was. Door de Corona voorschriften zal deze gemeenteraad voor de raadsleden via video-conference doorgaan en niet fysiek in de raadszaal.’

In tegenstelling tot wat eerder werd beslist, zal de gemeenteraad van dinsdag 28 april dan toch live te volgen zijn. Intussen verspreidde het stadsbestuur volgende boodschap: ‘De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn vergaderen op dinsdag 28 april 2020. De burgemeester heeft beslist dat de vergadering digitaal (via videoconferentie) zal verlopen omdat het Agentschap Binnenlands Bestuur fysieke vergaderingen tijdens de coronacrisis afraadt.In tegenstelling tot wat we eerder hadden vermeld, zullen de raden wel live gevolgd kunnen worden. Gisteren vond er een oefensessie plaats met de fractieleiders van de gemeenteraad. Onze ICT-diensten hebben tijdens die oefensessies ook de mogelijkheden verder onderzocht en getest om via livestream onze bevolking de mogelijkheid te geven om de zitting te volgen en dit is eveneens goed verlopen. De raden op 28 april 2020 zullen, ook al is dit een video-gemeente- en OCMW-raad via teams, net zoals een andere gewone gemeente- en OCMW-raad live gestreamd worden op de gebruikelijke manier. Het openbaar karakter van de raden kan dus gegarandeerd worden.’
‘Gisteren hadden we een derde oefensessie met de fractieleiders van de gemeenteraad. Onze ICT-diensten hebben tijdens die oefensessies ook de mogelijkheden onderzocht om via livestream onze bevolking de mogelijkheid te geven om de zitting te volgen en dit is eveneens goed verlopen. We kunnen stellen dat de gemeenteraad, ook al is dit een video-gemeenteraad via teams, net zoals een andere gewone gemeenteraad live kan gestreamd worden op onze gebruikelijke manier.’
Julien Borremans