Sinksenkermis 2020 afgelast

Lichtpunt, programma 2021 bijna klaar

Het Sinksencomit é, met voorzitter Wim Magerman op kop, en schepen feestelijkheden Elsy De Wilde zijn er het hart van in. ‘De kogel is nu definitief door de kerk, we weten nu uiteindelijk waar we voor staan, alhoewel we dit voor 99% konden voorspellen: Geen Sinksenkermis 2020’, meldt Wim Magerman. ‘We hebben gewacht op de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad om een definitieve beslissing te nemen’, weet schepen Elsy De Wilde.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Het is verschrikkelijk jammer dat deze fantastische Sinksenkermis niet kan doorgaan, ik ben er zeker van dat jullie er in 2021 een dubbele topeditie van zullen maken’, pompt schepen feestelijkheden Elsy De Wilde het Sinksencomit é veel moed in. ‘We weten dat het Sinksencomit é elk jaar een fantastisch evenement op poten zet’.

 

 

Wim Magerman: ‘  Als comit é betreuren wij de noodgedwongen afgelasting ten zeerste omdat alle voorbereidingen reeds maanden geleden waren afgerond maar uiteraard gaat de volksgezondheid voor alles. Dit is voor het Sinksencomit é   een ramp, al beseffen we dat we lang niet de enige zijn die in deze omstandigheden zitten’, evalueert Wim Magerman. ‘Samen met het gemeentebestuur is beslist om de volledige organisatie, inclusief de vele nieuwigheden, te verplaatsen naar 2021. Met sponsors, artiesten, marktvereniging en toeleveranciers gaan we in de komende dagen op zoek naar een constructieve oplossing voor het annuleren, we kunnen niet anders dan de opgelegde richtlijnen volgen van de Nationale Veiligheidsraad. We kunnen alleen maar oproepen aan iedereen om de genomen coronamaatregelen strikt op te volgen, zodat we snel van deze miserie af geraken. We willen ook iedereen bedanken voor de steun en bemoedigende woorden de afgelopen dagen en weken! We hebben nog maar eens gemerkt hoe zeer jullie de Sinksenkermis koesteren’, besluit Wim Magerman. In al die ellendige coronatijden is er toch een lichtpuntje: het programma voor Sinksenkermis 2021 is nu al zo goed als klaar. Burgemeester Johan Van Durme betreurt eveneens de afgelasting en steekt het Sinksencomit é een hart onder de riem:’ Op onze steun en aanwezigheid mag je blijven rekenen’.     Reporter 17