©Sigmond - Bloemetje voor mama

Iedere moeder leeft naar moederdag toe, de kinderen komen langs bij de moeders, maar ten huize van Hautman te Ninove, zal het een zware dag worden

Op Moederdag 14 mei 2017   werd er uitgebreid gevierd  het ganse gezin vierden Moederdag, en toen sloeg het noodlot plots toe in de vooravond ervan overleed zoon Danny plots aan hartadderbreuk op 51 jarige leeftijd. Moederdag werd plots overgeslagen in rouw.

©Sigmond – Sandra en haar broer Danny op moederdag 2017

M.-Therese zei nooit meer Moederdag voor haar, doch Sigmond en haar andere kinderen konden haar wat ondersteunen en ja 2018-2019 werd er toch een kleine feestje gebouwd op Moederdag, hetzij met betraande ogen, het gezin was niet meer voltallig, toch bracht Sandra steeds een geschenkje mee voor moekekesdag   zoals zij het uitspreekt, Sandra is nu wel 47 jaar maar ze heeft een geestelijke achterstand. Sindsdien werd Vaderdag ook in derminnne gevierd, het gezin is niet meer compleet.

Sandra die in VZW Zonnelied, dienstverlening voor mensen met een beperking, te Strijtem verblijft , was zoals altijd bij elke feestelijkheid aanwezig, zij en Danny waren twee handen op één buik . En nu, ook al schijnt het zonnetje, het ziet er voor iedereen somber uit. Sandra verblijft sinds de corona uitbarsting in VZW Zonnelied en kan niet meer wekelijks bij haar ouders komen, voor tas koffie met gebak, witte druiven, een banaan en als afsluiter een ijscrème met chocolade smaak.

Het word dus de tweede zware Moederdag sedert 2018 van toen ontbrak Danny, tenzij er plots verandering komt. Nu ziet het er naar uit dat ook moeders lieveling Sandra, niet zal kunnen omhelzen. Zoals alle jaren een pakje aan haar moeke zal kunnen overhandigen.

Ja! Moederdag 2020 ziet er  somber uit vertelde Sigmond aan onze redactie.

Wij , Marie-Therese en sigmond, willen nu al alle moeders een dag wensen dat hun kinderen en familie samen kunnen vieren   op 10 mei 2020.