culturele centra in het Land van Rode werken samen aan de start van nieuw seizoen

… En dan plots komt een oud gebruik weer tot leven…

De culturele centra van Oosterzele, Zottegem, Merelbeke en Sint-Lievens-Houtem werken voor het eerst samen aan een gezamenlijke promotiecampagne voor het nieuwe seizoen 2020-2021.

Lieselotte De Roover (Zottegem), Tim De Groote (Sint-Lievens-Houtem) en Marleen Verdonck (Oosterzele) werken samen met
Luc Van Huffel (afwezig) (Merelbeke) aan een gezamenlijke campagne voor het nieuwe culturele seizoen.

“Laat er licht zijn” ( ‘ghost lights’ ).

De oorsprong ervan is veelbesproken, maar de betekenis is universeel en helder: ook al is ons huis nu leeg en gesloten, we komen terug! De   ‘ghost lights’ van GC De Kluize Oosterzele, CC De Fabriek Sint-Lievens-Houtem, CC Zoetegem Zottegem en GC ‘t Groenendal (Cultuurhuis Merelbeke) branden sinds enige weken. Het laat ons niet onberoerd, maar we richten onze blik vooruit op seizoen 2020-2021!

Mei en juni zijn traditioneel de periode waarin de culturele en gemeenschapscentra het lopende seizoen afsluiten en tegelijk het nieuwe seizoen aankondigen/bekendmaken. Corona of COVID-19 besliste er anders over en legde het leven zoals we het kennen aan banden. Vier centra bezuiden Gent beslisten om in die optiek en met veel geloof in de premisse ‘alles begint met licht’ de krachten te bundelen en een hoopvol venster op de toekomst te openen met de gezamenlijke aankondiging van het programma 20-21.

Aparte seizoensbrochure

Vanuit de ‘fiat lux’ gedachte — de creatie van ‘iets nieuws’, de stap uit de ‘onwetendheid’ – besloten GC De Kluize, CC De Fabriek, CC Zoetegem en GC ’t Groenendal (Cultuurhuis Merelbeke) de gemeentegrenzen te doorbreken, en een regionaal ‘lichtend pad’ uit te tekenen. We beslisten om de platgetreden ‘paden’ te verlaten en de programma’s gezamenlijk online bekend te maken, op 1 juni om 9 uur.

De start van de abo- en losse ticketverkoop, verloopt ook parallel:

  • Op maandag 15 juni om 9 uur start de abonnementenverkoop van GC De Kluize en CC De Fabriek. In Zottegem start dan de losse en online ticketverkoop.
  • Op maandag 22 juni om 9 uur start de losse en online ticketverkoop van GC ’t Groenendal (Cultuurhuis Merelbeke), GC De Kluize en CC De Fabriek.

Geheel in het teken van de ‘licht’ gedachte wordt dit initiatief in de week van 4 mei bekend gemaakt, door de huis aan huis bedeling van een regionale postkaart. De traditionele bedeling van de seizoensbrochures per gemeente blijft ongewijzigd.