Markske geeft toe dat vrouwen superieur zijn.

Markske in tijden van crisis – je komt altijd thuis.

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke van Lierde.

De lichte luchtledigheid van het stukje van gisteren blijft nog even nazinderen. Je was als soldaatje minstens drie weken van huis en toch had je slechts een beperkte huidhonger naar je huisgenoten en gezelschap uit je vertrouwde omgeving.

Waarom hebben we er in coronatijden wèl last van? Door het gemis aan vooruitzicht.
Als je net iets te veel het kalf uithing in de kazerne liep je het risico dat een ster of een streep je één week langer kooide. Drie weken werden drie weken  plus één week. Maar je kwam thuis.
Of je werkt op een olieboorplatform in de oceaan, drie maanden weg van huis. Een hevige storm belet je terugkeer. Drie maanden worden drie maanden plus één week. Maar je komt thuis.
Of je bent Erasmusstudent, zes maanden weg van huis. Een nationale staking in het apenland dat je gastland is legt alles lam. Zes maanden worden zes maanden plus één week. Maar je komt thuis.

Van corona kom je zó snel niet thuis. Alle oorlogen hebben dit gemeen: ze ontnemen je elk perspectief. Hoe en wanneer ze eindigen. Ze vullen kranten met vurig verlangen en steeds wijzigende hyphotheses. Over wanneer scholen, bedrijven, horeca opengaan. En óf ze opengaan. Over wanneer uitgestelde wielerklassiekers betwist worden en wanneer de voetbalcompetitie hervat. En óf ze hervat. Het sterkste wapen van alle oorlogen, en dus ook van de corona-oorlog, is dat ze geest eindeloos vermoeit.

Wat, als, indien in het najaar het heropflakkererde virus nóg veel verwoestender uithaalt? Staan we daar mooi te blinken met onze curves, data en bijgespijkerde veronderstellingen.

Na de nieuwste voorstellen van gisteren waren mijn madam en ik er als de kippen bij om het eindcijfer van ons RSZ nummer te checken. Een éven getal voor ons beidjes! Hoera, samen uit, samen thuis! Geen apartheid ten huize Markie.

Als de voorstellen inmiddels al niet verworpen zijn.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/04/18/markske-in-tijden-van-crisis-eindelijk-radijsjes-zaaien/

https://www.nuus.be/2020/04/28/markske-in-tijden-van-crisis-pee-markie/

https://www.nuus.be/2020/04/29/markske-in-tijden-van-crisis-hoe-scheef-staat-mijn-muts/