Markske zijn muts staat scheef.

Markske in tijden van crisis – Pee Markie.

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke van Lierde.

Ik zit hier tevreden met de kleine op mijn schoot, de zon schijnt niet en er is regen. Lonne, mijn kleindochter van twee redt op dit ogenblik mijn leven. Niet door met haar graaiende handjes naar de boze virusjes te meppen die rond de gekke bek van pee Markie circuleren. Wèl door weg te blijven van school en iedere coronabesmetting te blokkeren.

Twee maanden kleuterschool, en sindsdien niets meer. Op het eerste zicht lijkt ze haar pas opgebouwd sociaal netwerk niet te missen. Pee Markie doet zotte kuren, zoals steeds. Potteke pipi, potteke kaka training. Allemaal goed en wel, maar wie heeft er poep in zijn hoofd?

In het kader van de coronamaatregelen die getroffen werden door de Nationale Veiligheidsraad featering de Belgische regering featering de Belgische virologen omtrent onderwijs, zal Lonne haar vriendjes terugzien over ruim drie jaar, daarna opnieuw op 11-jarige leeftijd, en nog eens als ze 17 is. De eerste generatie kids met virtuele artifici ële sociale intelligentie is geboren.

Stel dat je zeven kleinkinderen hebt. Ga er maar aan staan, als rondcrossende grootouder! Bij aanvang van het nieuwe schooljaar op 1 september wordt de planning helemaal omgegooid. Een serieuze basketoefening. Kindje x blijft voortaan thuis, kindje y loopt één jaartje school en kindje z wordt weldra 17, en kan an sich zijn plan trekken, maar je gaat hem toch maar ophalen aan de schoolpoort, want caf és zijn er niet meer en je wil toch niet dat je oogappel zijn weed gaat kopen in de grijze zone van het gevaarlijke criminele milieu.

Stel dat ik een mondmasker draag. Zo’n binnenste buiten gekeerde gewatteerde omslag vóór mijn snufferd. Ik zie mijn ravissante kleindochter van twee haar hoofdje fronsen. Pee Markie, misschien doe je er toch goed aan om een heel klein beetje gewoon te doen.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/04/18/markske-in-tijden-van-crisis-eindelijk-radijsjes-zaaien/

https://www.nuus.be/2020/04/20/markske-in-tijden-van-crisis-ik-ben-geen-hoer/

https://www.nuus.be/2020/04/22/markske-in-tijden-van-crisis-lekker-vettig-stuk/

https://www.nuus.be/2020/04/25/markske-in-tijden-van-crisis-bitcoins-chantage/

https://www.nuus.be/2020/04/26/markske-in-tijden-van-crisis-vergeleken-met-chernobyl-is-corona-klein-bier/

https://www.nuus.be/2020/04/27/markske-in-tijden-van-crisis-dicht-dichter-gedicht/