Zwalm koopt hoogwaardige Europese herbruikbare maskers

In Zwalm besliste het college van burgemeester en schepenen vandaag – en na grondig vergelijk van diverse offertes – tot de aankoop van 7500 herbruikbare mondmaskers voor de Zwalmse bevolking, aldus burgemeester Eric De Vriendt
Het gaat om in Europa geproduceerde, hoogwaardige, katoenen mondmaskers met een waterafstotende en antibacteri ële finish aan de buitenkant.
Iedere Zwalmenaar boven de 12 jaar zal er één ontvangen. De experten van de federale overheid hebben die leeftijdsgrens bepaald, aldus Philip Lefever, de algemeen directeur. Kinderen zijn dan oud genoeg om de maskers correct te dragen. Voor jongere kinderen hebben die maskers weinig zin, ook al omdat het virus zich tussen kinderen nauwelijks verspreidt. De juiste verdeling ervan wordt een hele logistieke uitdaging maar onze diensten zijn al volop met de voorbereiding bezig. Van zodra de maskers worden geleverd, willen wij ze zo snel mogelijk aan de inwoners bezorgen.