Stad Ninove koopt 35.500 mondmaskers voor inwoners

Het stadsbestuur besliste om 35.500 mondmaskers aan te kopen, die zullen bedeeld worden onder alle inwoners van groot Ninove, ouder dan 12 jaar. Het gaat om herbruikbare 3-laagse mondmaskers met ingewerkte filter. De stad voorziet ook een flesje ontsmettende handgel per gezin. Elk Ninoofs gezin zal binnenkort dan ook 1 mondmasker per gezinslid ouder dan twaalf en 1 flesje handgel ontvangen. De bestelling is geplaatst, en zal zo snel mogelijk verdeeld worden. Het bestuur bekijkt op dit ogenblik de beste manier om deze beschermingsmiddelen bij de Ninovieter te brengen.

Burgemeester Tania De Jonge: “Vanaf maandag moet iedereen die gebruik maakt van het openbaar vervoer, een mondmasker dragen. De federale regering gaf ook aan dat mondmaskers een belangrijke rol zullen spelen bij de exit uit deze crisis. Wij vonden het dan ook belangrijk om onze inwoners beschermingsmateriaal te bezorgen.” De burgemeester geeft ook mee dat er ook nog heel wat initiatieven zijn van inwoners en verenigingen die zelf maskers maken. “Daar zijn wij heel blij mee. Mensen mogen hun zelfgemaakte mondmaskers en beschermingsmateriaal ook altijd naar de brandweerkazerne brengen (van maandag tot vrijdag, tussen 9 uur en 16 uur, D ésir é de Bodtkaai 3). De stad haalt ze daar op, en verdeelt ze onder  personeel uit de 2e  lijnszorgsector, zoals thuisverpleegkundigen, thuispoetshulp,…”